Ormož in Koper sezono zaključila brez zmagovalca

Rokometaši Ormoža so v svojem vedno vročem Hardeku gostili ekipo Kopra. Primorci so bili še v igri, da bi sezono ob nekoliko srečnem razpletu lahko končali tudi na končnem 4. mestu. A to seveda ni bilo odvisno le od njih, ampak tudi od ostalih ekip. Glavna naloga Koprčanov je bila zmaga na zahtevnem gostovanju. Domači Ormožani pa so bili v igri za končno 9. mesto. 


Koprčani so bolje vstopili v tekmo in v 9. minuti povedli s tremi goli naskoka (3:6). Po nekoliko bolj zaspanem začetku so se nato prebudili tudi domačini in v 13. minuti zaostanek izničili in izenačili na 7:7. V nadaljevanju smo bili priča izenačeni igri gol za gol s kar nekaj menjavami v vodstvu. In temu primerno se je končalo tudi prvih 30. minut. Ekipi sta na odmor odšli poravnani ob rezultatu 16:16. To nas je navdajalo z upanjem, da nas čaka še en izjemno zanimiv polčas.

In tako izenačena igra se je nadaljevala tudi v drugem polčasu. Gostje so si nekajkrat sicer priigrali dva zadetka prednosti, a so Ormožani vselej izničili zaostanek. V 51. minuti so Primorci povedli s tremi goli prednosti (24:27) in domačega stratega Sašo Prapotnika prisilili v minuto odmora s katero je želel prekiniti nalet gostov. In to mu je tudi uspelo. Gostitelji so se najprej približali le še na gol zaostanka (26:27). Do zaključnih sekund sta ekipi igrali igro gol za gol Ormožani pa so v zadnjem napadu izborili točko. Tekma se je končala z rezultatom 29:29. Za Ormožane je bil to tretji neodločen rezultat v sezoni. Temu so dodali še devet zmag in štirinajst porazov. Na drugi strani je bil za Koprčane to drugi remi ob trinajstih zmagah in enajstih porazih.

Pri domačih je z desetimi goli izstopal Nik Ćirović, pri domačih pa je bil s šestimi goli najbolj razpoložen Matevž Žagar.

JERUZALEM ORMOŽ : KOPER  29:29 (16:16)
Ćirović 10, Žuran 6; Žagar 6, Kete 5

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Špela Jambriško / RK Jeruzalem Ormož

Komentarji