Ormož na veliko preizkušnjo v Trebnje

Danes bosta drugo tekmo prvega kroga nove sezone lige NLB odigrala Trimo Trebnje in Jeruzalem Ormož. Ormožanom igranje v trebanjski dvorani ni naklonjeno saj je Trimo na zadnjih 14 tekmah v domači dvorani proti Ormožu klonil le enkrat.


V obeh ekipah so pripeljali številne novince, trenerski stolček v Trimu pa je zasedel stari znanec Ivan Vajdl. Občutke pred prvo tekmo državnega prvenstva je delil Dino Hamidović: “O ekipi Ormoža sem slišal vse najboljše in vedno veljajo za precej neugodnega tekmeca in uigrano ekipo, ki jo že dalj časa tvorijo isti nosilci. Pričakujem pravo moško borbo in z našim maksimalnim pristopom, ne dvomim v pozitiven rezultat.”

Zadnjih štirinajst tekem v Trebnjem se je končalo s 13 zmagami Trima in 1 zmago Ormoža, kar je dovolj zgovoren podatek o tem, kdo je favorit tekme. V taboru Jeruzalema so mnenja, da če kdaj lahko presenetijo je to prav v 1. krogu, ko se ekipe med sabo še ne poznajo dovolj dobro in ko uigranost še ni na tistem najvišjem nivoju.

Kapetan Vinarjev Bojan Čudič že nestrpno pričakuje prvo tekmo: “Obljubimo lahko le pošteno borbo in si želimo čim dlje časa držati stik z nasprotnikom. Če nam uspe v zadnjih desetih minutah tekme priti ob bok Trima je vse mogoče. Zagotovo se nam obeta zanimiva rokometna predstava, kjer zmago glede na finančni vložek v ekipo in zadane cilje v sezoni nujno potrebujejo domačini,” je pred tekmo povedal kapetan Vinarjev Bojan Čudič, ki je daleč najboljši strelec v zgodovini 1. slovenske rokometne lige.

1. KROG LIGE NLB

že odigrano (sreda, 4. 9. 2019)
RK SLOVENJ GRADEC 2011 – RD RIKO RIBNICA 33:36 (18:16)

petek, 6. 9. 2019
RK TRIMO TREBNJE – RK JERUZALEM ORMOŽ (19.00)

sobota, 7. 9. 2019
RD BUTAN PLIN IZOLA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO (18.00)
MRD DOBOVA – RD KOPER (19.00)
MRK KRKA – RK MARIBOR BRANIK (19.00)
RD URBANSCAPE LOKA – RK GORENJE VELENJE (20.00)

 

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji