Ormožani na krilih Skledarja v tretji krog Pokala EHF!

Na povratni tekmi drugega kroga Pokala EHF v dvorani Hardek so rokometaši Jeruzalema Ormoža le uspeli nadigrati favorizirane Islandske tekmece. Po kriznih minutah v drugem polčasu, ko so praktično zapravili skorajda celotno vodstvo iz prvega dela, so se domači v zadnjih minutah znova dvignili in Selfoss dobesedno spravili na kolena. Ormožani, kjer je sijajno partijo odigral najboljši posameznik srečanja vratar Alen Skledar, se tako veselijo uvrstitve v tretji krog evropskega tekmovanja in upajo na čim bolj ugodnega nasprotnika v nadaljevanju. Nov skandinavski skalp bo v nadaljnjih bojih vendarle težko dosegljiv. 


Ormožani so sanjsko otvorili srečanje. Izkoristili so zgodnje obrambe razpoloženega Alena Skledarja in bliskovito zaključevali protinapade, po trdni obrambi pa zadevali tudi na prazen gol. Po slabih desetih minutah so si nabrali zavidljivo prednost 5:1 in gostujočega trenerja prisilili v prvo minuto odmora. Vodstvo bi lahko bilo, roko na srce, še višje, a so se ob vseh protinapadih prikradle tudi napake. Kljub temu je prednost Ormožanov še naprej rasla, predvsem po zaslugi Skledarja, ki je branil kot nor, soigralci pa so mu vračali s spektakularnimi zadetki na drugi strani. Islandski vratar je svojo prvo obrambo prispeval šele v 21. minuti ob rezultatu 14:7. Kmalu za tem je prišlo do vroče krvi, ko jo je v napadu skupil Tilen Kosi, ki je po namernem udarcu obležal na parketu. Ormožani so iz te akcije celo izvlekli zadetek Gudmundur Holmar Helgason pa je bil za prekršek kaznovan z izključitvijo. Kljub temu, da so v dani situaciji profitirali domači, se je nalet Ormoža malce ustavil, Islandci pa so se uspeli približati na “le” 5 zadetkov (16:11). Prav v zadnjih sekundah sta obe ekipi po hitrem postopku dosegli še poslednji zadetek in se ob polčasu razšli z rezultatom 18:13.

V nadaljevanju se je na Islandsko olajšanje razbranil tudi vratar Olafson in po dolgem času so se gostje nevarno približali na 18:15. Za nameček sta bila zaradi poškodb igro primorana zapustiti Tinček Hebar nato pa še Rok Žuran in kar naenkrat se je ura začela vleči. Ormožane so začele pestiti tudi nenehne napake kapetana Bojana Čudiča, zaradi katerih je bila zapravljena obilica domačih napadov. Na parket se je nato uspel vrniti Hebar, nemudoma zadel nujno potreben gol, zmagovito stisnil pest, nato pa se v vračanju v obrambo le še zgrudil po tleh. Dva rokometaša Selfossa sta pomagala Hebarja nesti s parketa za katerega je bilo jasno, da je s srečanjem zaključil. Po zaslugi Skledarja, ki je v enem napadu kar trikrat zaustavil islandski strel se gostje niso uspeli še dodatno približati. Še naprej pa so igro Ormoža kalile številne tehnične napake in na določeni točki je bilo čutiti, da zgolj obrambe razpoloženega vratarja ne bodo dovolj za tako želeno napredovanje. Strelski mrk tako ene kot druge ekipe, ki sta obe kazali očitne znake nervoze, je prekinil David Bogadi in v 44. minuti zadel za 21:18. Na veliko navdušenje domačih privržencev je nato zadel še Gašper Hebar in Ormož pred odločilnimi minutami popeljal na varnejše vodstvo +4.

Toda Islandci se niso predali. Po dveh vrnjenih zadetkih Selfossa je razglašeni Čudič zgrešil še eno in edino sedemmetrovko in nervoza se je vrnila na tribune dvorane Hardek.  V 51. minuti se je oddolžil, ko je s krila le dosegel težak zadetek in Ormožane vnovič povedel na +3 (24:21). Rokometaši Jeruzalema so imeli, tako kot na prvi tekmi znova vse v svojih rokah saj je Skledar dosegel še svojo 18 obrambo, na dodatno srečo pa so Islandci zapravili dve imenitni priložnosti, da bi prišli le na gol zaostanka. Iz hitre akcije je nato nov zadetek dosegel še Kosi in pet minut pred koncem domače moštvo popeljal v vodstvo 25:21. Nalet Ormoža je z zadetkom potrdil še Bogadi in le še čudež bi Selfoss, ki je pred srečanjem veljal za favorita, rešil poraza. A ta se ni zgodil. Ormožani so še zadnjič razleteli po igrišču, medtem ko je Skledar dosegel jubilejno dvajseto obrambo. Jeruzalem Ormož je z 28:22 ugnal nasprotnike in se zasluženo uvrstil v tretji krog EHF pokala.

Komentarji