Slovan nemočen na Koroškem

Igralci RK Slovenj Gradec so v svoji dvorani gostili ekipo RD LL Grosist Slovan. Korošci so zadnjo tekmo odigrali pred dvema tednoma, saj je bila tekma preteklega kroga prestavljena. Rokometaši iz Kodeljevega pa se na gostovanje odpravljajo z lepo popotnico zmage na mestnem derbiju nad MRK Ljubljana. 


In po uvodnih izenačenih minutah so kot prvi na plin stopili domači. Tako so si v dobrih dveh minutah priigrali štiri gole prednosti (7:3) in tako v 9. minuti, gostujočega trenerja Aleša Repino prisilili v minuto odmora. Po nekaj minutah, kjer smo videli malo manj zadetkov pa so se gostje vseeno prebudili. V 21. minuti so zaostanek znižali le še na dva zadetka (11:9). Tako je moral z minuto odmora odreagirat tudi domači strateg Ivan Vajdl. V zaključku pa so znova blesteli Korošci. V zadnjih 10. minutah so si po delnem izidu 6:2 priigrali prednost šestih zadetkov (17:11) in tako lahko na odmor odšli veliko bolj mirni.

Slovenjgradčani pa so odlično vstopili v drugi polčas in hitro prednost povišali na osem golov (19:11). Ljubljančani pa so se nato podali v lov za gostitelji, a vsi naleti so bili zaman. Domači so ohranjali visoko prednosti in v 48. minuti prvič na tekmi povedli z desetimi goli prednosti (28:18). Korošci so tako zmagovalca določili že pred samim koncem in zadnjih 10. minut dočakali veliko bolj sproščeno. In domači so tekmo le še mirno pripeljali do konca in se veselili suverene zmage z dvanajstimi zadetki prednosti 33:21.

Pri domačih je bil s 6 goli najbolj razpoložen Vid Levc, pri gostih pa je bil prav tako s 6 zadetki najučinkovitejši Žiga Stopar.

SLOVENJ GRADEC 2011 : LL GROSIST SLOVAN  33:21 (17:11)
Levc 6, Jezernik 5; Stopar 6, Tufegdžić 4

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Aljaž Sešel / RK Slovenj Gradec 2011

Komentarji