Dvoboj zadnjeuvrščenih ekip pripadel gostiteljem

Ob 19. uri sta se v Športni dvorani Dobova srečali dve moštvi, ki se nahajata povsem na dnu lestvice 1. NLB. Tako Dobova kot tudi Šmartno sta pred današnjim srečanjem poznali le eno zmago. Dobovčani so v prvem krogu ugnali Slovenj Gradec, Šmartno pa je v četrtek krogu premagalo istega nasprotnika. Na današnjem srečanju so še do druge prvenstvene zmage prišli rokometaši Dobove, ki so slavili z 29-26. 


Oba tekmeca sta tekmo otvorila zadržano in prvi gol na srečanju je tako padel po slabih treh minutah igre, za Dobovo ga je dosegel Nik Rantah. Dobovčani so hitro prišli do nekoliko višje prednosti in v 10. minuti po zadetku Andraža Dragana povedli s 6-3. Rokometaši Šmartnega se vse do izteka polčasa niso uspeli približati na manj kot dva gola razlike, njihov zaostanek se je celo še povečal, saj so gostitelji na odmor odšli z prednostjo petih zadetkov (16-11).

V drugem polčasu so Dobovčani goste držali na varni razdalji štirih ali petih zadetkov, v 37. minuti so vodili celo s +6 (20-14). Pred zadnjimi 10 minutami tekme so gostje iz Šmartnega napovedali napeto končnico, saj so po sedemmetrovki Roka Ribariča znižali na 25-22. Kljub borbenosti gostov, pa tudi v samem zaključku tekme niso prišli na manj kot dva gola zaostanka in Dobova je zasluženo slavila.

 

Foto: MRD Dobova

Komentarji