Ribničani do tesne zmage v Ljubljani

Danes sta se v okviru 7. kroga lige NLB v dvorani na Krimu pomerila MRK Ljubljana in RD Riko Ribnica. Ljubljančani so v zaključku odigrali odlično, a dve točki odhajata v Ribnico. Ribničani so se tako vrnili na zmagovalne tirnice po porazu na derbiju s Celjem.


Tekma se je začela izjemno izenačeno, v prvih desetih minutah pa smo videli zelo malo zadetkov. V 10. minuti je za goste zadel Jan Pucelj in Ribnico povedel v vodstvo z 3-1. Nato so se začele boljše minute Ribničanov, ki so zagospodarili na igrišču in si priigrali višjo prednost. Nekaj lepih obramb je prikazal domači vratar Žiga Rebevšek in Ljubljančani so se v 20. minuti približali na 10-7. V zaključku prvega polčasa so Ribničani spet stopili na plin, zadnji gol za rezultat 17-13 pa je dosegel domači igralec Jan Križaj.

Drugi del so nekoliko boljše začeli Ljubljančani, toda v prvih 10 minutah jim zaostanka iz prvega polčasa ni uspelo izničiti. V 43. minuti so Ribničani povedli že s sedmimi zadetki razlike in zdelo se je, da bodo tekmo mirno in izkušeno pripeljali do konca. Toda Ljubljančani se niso dali, prikazali so nepopustljivo igro in dobro obrambo, odprlo pa se jim je tudi v napadu. V zadnjih 10. minut je Ribnica vstopila s prednostjo 4 zadetkov. V 57. in 58. minuti je dva zadetka dosegel Vid Lukman in zaostanek zmanjšal na 2 zadetka razlike za Ribničane. Spremljali smo infarktno končnico. V 60. minuti je rdeči karton prejel Žan Žagar, domači pa so dosegli 2 hitra zadetka a Ribničani so uspeli slaviti s tesnim rezultatom 30-31.

MRK LJUBLJANA : RD RIKO RIBNICA 30:31(13:17) 

FOTO: Tjaša Jankovič

Komentarji