Sviš do pomembne zmage nad Mariborom

Danes sta se v Ivančni Gorici pomerila domači Sviš in gostje iz Maribora. Domačini so prišli do pomembne zmage in se točkovno izenačili z Mariborom, ki je do tega kroga zbral 4 točke. 


Tekma se je začela izenačeno, obe ekipi pa sta dosegali zadetke. V 10. minuti je bil rezultat 4-4 in zdelo se je, da bomo spremljali izenačeno in napeto tekmo. V 13. minuti so nato v ospredje stopili Mariborčani, ki so z dvema hitrima zadetkoma povedli z dvema zadetkoma prednosti. Ko je v 17. minuti za 8-5 zadel še Leon Gregorič, je domači trener vzel minuto odmora. Po minuti odmora so izjemno motivirano igrali domači, ki so zadeli trikrat, brez prejetega zadetka. V zaključku polčasa so spet bolje zaigrali gostje in polčas dobili z rezultatom 13-12.

Drugi del so izjemno dobro začeli domačini, ki so hitro pišli v vodstvo in prevzeli pobudo v igri. Sviš je v 40. minuti povedel s 17-14 po zadetku Denisa Zavodnika. Mariborčani so stežka našli pot do gola Sviša, na drugi strani pa je Sviš s precejšnjo lahkoto dosegal zadetke. V 50. minuti so domačini povedli že z rezultatom 21-17 in zdelo se je, da bodo domačini prišli do zmage. Ko je v 57. minuti zadetek za 24-19 dosegel še Marko Marojević, je bilo jasno, da bo zmaga ostala v Ivančni Gorici. Sviš je prišel do druge zmage v letošnji sezoni, Maribor pa je prav tako pri dveh.

RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK MARIBOR BRANIK 25:20(13:11)

FOTO: Janez Pavlin

Komentarji