Ormožani po pokalnem skalpu še do zmage v Krškem

V 18. krogu Lige NLB so moči merili rokometaši Krškega in Ormoža. Gostje so, kljub utrujenosti po naporni pokalni tekmi, prišli do pomembne zmage, ki jim že skoraj povsem zagotavlja obstanek med prvoligaši.


Rokometni klub Krško : RK Jeruzalem Ormož 24:28 (15:14)
Sintič 9, Šibanc in Košir 3; Kosi 10, Ćirović 7

Ormožani so si hitro priigrali vodstvo treh zadetkov, potem, ko Krčani, kar 7 minut niso uspeli doseči zadetka (0:3). V 12. minuti je  nato rdeči karton prejel Alan Javor, domači pa so kljub temu nekaj minut kasneje prvič na tekmi povedli (10:9). Razbranil se je domači vratar Josip Žitković, kar je domače pripeljalo do vodstva s tremi goli (14:11).

Ormož je vseeno z dvema goloma Tilna Kosija pred odmor zaostanek minimaliziral (15:14). Kosi pa je bil na koncu z desetimi goli tudi najbolj učinkovit rokometaš obračuna. Gostje so podobno kot v prvem polčasu, tudi drugi del tekme odprli s tremi zaporednimi zadetki (15:17). K temu je z nekaterimi izvrstnimi obrambami prispeval tudi vratar Alen Skledar.

Prleki so nato ohranjali to prednost, v zadnjih 10 minut obračuna pa so z golom Nika Ćirovića vstopili s prednostjo treh zadetkov (21:24). 4 minute pred koncem je Tomislav Balent s svojo edino obrambo odbil strel Marka Sintiča iz sedemmetrovke. S tem je storil pomemben korak proti zmagi svoje ekipe, ki je slavila s končnih 24:28. Žitković je na koncu zbral 14 obramb, Skledar pa 11.

Foto: Vid Voršič

Komentarji