Pirančanke tokrat precej bolj zanesljive proti Kopru

Na povratni tekmi četrtfinala zelene skupine sta se v primorskem derbiju udarili ekipi Pirana in Kopra. Po remiju na prvi tekmi so tokrat zanesljivo zmago vpisale Pirančanke.


RK Piran : Ž.U.R.D. Koper 32:21 (18:13)
Borišek 13, Kokotec in Kolobarič 5; Kadić 8, Marič in Prašelj 4

Favorizirane Pirančanke so hitro prevzele pobudo in po 7 minutah igre povedle s 5:2. Sara Borišek je dosegla kar pet zadetkov izmed uvodnih šestih domače ekipe in s tem nakazala izjemno dnevno formo. Pri Kopru je bila razpoložena Zana Kadić, kar je Koprčanke pripeljalo do izenačenja v 17. minuti (8:8).

Domačinke so nato na račun številnih obramb Gaje Mijatovič pred odmorom ušle na prednost petih zadetkov (18:13). Vratarka Pirana je bila ob devetih obrambah kar 45 % uspešna. Na drugi strani igrišča je Borišek tudi v drugem delu srečanja tresla gostujočo mrežo, prednost Pirana pa je narasla na sedem golov (24:17). Mlada rokometašica je bila s trinajstimi zadetki najboljša strelka dvoboja.

11 minut pred koncem srečanja je Anja Kolobarič poskrbela, da so domače rokometašice povedle z dvomestno prednostjo (28:18). Koprčankam nato ni več uspelo znižati zaostanka in primorski derbi je povsem pripadel Pirančankam. Končni izid je znašal 32:21, domačinke pa so povsem zasluženo slavile zanesljivo zmago.

Foto: Din Čikotić

Komentarji