Ormožani v končnici strli trebanjski Trimo

Napeta končnica tekme lige za obstanek med ormoškimi vinarji in trebanjskim Trimom je na koncu prinesla zmago domače ekipe, 27 : 24.


Srečanje so nekoliko boljše začeli gostujoči rokometaši in že v uvodnih minutah povedli za dva zadetka, 2.minuta, 0 : 2. Svojo minimalno prednost so uspešno držali vse do 17.minute tekme, ko so domači rokometaši, ob zadetku Gregorja Ocvirka, povedli za zadetek, 8 : 7. Trebanjci so se do izteka prvega polčasa še naprej solidno upirali, na odmor pa sta se ekipi odpravili z izenačenim izzidom, 11 : 11.

V drugi polčas so odločno stopili domači rokometaši in že ob samem začetko povedli za dva zadetka, 13 : 11, 32.minuta. Nadaljevala se je groba in napeta igra gol za gol, v kateri so bili v rahli rezultatski prednosti Ormožani. Sama končnica tekme pa je bila popolnoma na strani domače ekipe, ki se je na koncu zasluženo veselila zmage, 27 : 24.

Pri domačih sta bila s sedmimi zadetki najbolj natančna Rok Žuran in Gregor Ocvirk, po 3-krat so zadeli Bojan Čudič, Tilen Kosi in Danijel Mesarić. Pri gostih je ormoško mrežo 7-krat zatresel Matic Kotar, 6-krat pa Anže Dobovičnik.

Rokometaše sedaj čaka desetdnevni premor, nato pa bodo Ormožani v domači dvorani gostili ekipo novomeške Krke, Trebanjci pa goriški SVIŠ.

Foto: FB RK Trimo Trebnje

Komentarji