Z zapravljeno 7-metrovko Celjani ob zmago

Skozi celotno tekmo je bil rezultat na strani celjskih rokometašev. Gostitelji so vodili le v prvem delu, 6 : 4 in 8 : 7. Nato pa so Celjani stopili na plin in povedli. Svojo prednost so uspešno držali vse do 55.minute tekme, nato pa v izdihljajih srečanja zapravili 7-metrovko in se iz Ribnice odpravili zgolj z točko, 29 : 29.


Tekmo so sicer nekoliko boljše začeli domači rokometaši. V uvodnih minutah so celo vodili, 16.minuta, 6 : 4 in 19.minuta, 8 : 7. Nato pa so Celjani vajeti popolnoma prevzeli v svoje roke in si do polčasa priigrali že tri zadetke prednosti, 15 : 12.

Drugi polčas je bil sprva popolnoma na strani gostujoče ekipe. Do 41.minute so si uspeli priigrati že pet zadetkov prednosti, 16 : 21. Ribničani so se do 53.minute tekme uspeli približati na zadetek zaostanka, 26 : 27, ampak so Celjani po dveh zaporednih zadetkih spet povedli, 55.minuta, 26 : 29. Nato pa se je tehtnica popolnoma prevesila na ribniško stran. Celjani od 55.minute naprej niso več zadeli, Ribničani pa so po dveh zadetkih Tilna Strmljana in zadetku Jana Puclja, Celjane ujeli na 29 : 29. V izteku tekmovalnega časa so gostje sicer imeli priložnost za vodstvo, ob prekršku nad Williamom Accambrayjem so imeli nekaj sekund pred koncem tekme priložnost najstrožje kazni, ki pa jo je nenatnačno izvajal Rok Ovniček. Ribničani so se veselili neodločenega izzida, 29 : 29.

Pri domačih je bil z dvanajstimi zadetki najbolj natančen Jan Pucelj, 8-krat je zadel Risto Vujačić. Pri gostih je deset zadetkov dal Kristjan Horžen, po 4-krat so zadeli Rok Ovniček, Josip Šarac in Tilen Kodrin.

Rokometaše sedaj čaka desetdnevni odmor, nato pa se bodo Ribničani v naslednjem krogu pomerili z velenjskim Gorenjem, Celjani pa bodo gostili ekipo Urbanscape Loke.

Foto: FB Liga NLB

Komentarji