Ormožani v zaključku popustili in remizirali na Islandiji

Ormožani so se po 4200 kilometrov dolgi poti odlično pripravili na Selfoss in na Islandiji remizirali. Ostal bo grenak priokus, saj so 3 minute pred koncem še vodili s 3 zadetki prednosti. Pred povratnim dvobojem bodo vseeno imeli lepo priložnost, da Selfoss izločijo in se uvrstijo v naslednji krog. 


Tekma se je začela izenačeno, obe ekipi sta jo odprli napadalno. Selfoss je v prvem delu prvega polčasa igral previdno, od 10. minute naprej pa so bili boljši kot gostje iz Ormoža in prišli do prednosti. Igrali so hitro in s protinapadi prebijali obrambo in zadevali. Nato so se zbrali tudi Ormožani, zaigrali so hitro v obrambi pa niso več pustili domačinom iz Selfossa lahkih zadetkov in se po prvem polčasu zasluženo veselili prednosti z 16-14. Drugi polčas so precej bolje začeli gostje, ki so dosegli dva hitra zadetka, Ormožani pa so napravili 3 napake v napadu in si sploh niso priborili strela na gol. V prvih 7. minutah Ormožani niso našli poti do gola, na srečo pa so tudi domačini naredili precej napak in zgrešili nekaj strelov.

V 38. minuti so končno zadeli tudi Ormožani in povišali na 18-16, vendar so na njihovo nesrečo domačini precej hitro odgovorili z zadetkom. V naslednjih minutah smo spremljali tekmo gol za gol, a Ormožani so držali rahlo prednost. V 44. minuti so si Ormožani po dveh hitrih zadetkih spet priigrali prednost 3 zadetkov, ko so povedli z 22-19. Tudi v zadnjih 10. minut so Ormožani vstopili s prednostjo treh zadetkov, vodili so 28-25. Ko so Ormožani v 58. minuti povedli z 31-28 se je zdelo, da prednosti ne bodo izpustili. Toda žilavi domačini so se na koncu približali in imeli zadnjih 8 sekund  napad za remi, ki so ga  izkoristili. Končni rezultat tekme je bil 31:31.

FOTO: RK Jeruzalem Ormož

Komentarji