Otrok Celja se bo prvič preizkusil v tujini

Ekipo Celja Pivovarne Laško zapušča tudi Tobias Cvetko. Mladi Celjan se bo prvič v svoji karieri preizkusil v tujini, okrepil bo avstrijski HC Linz.


Tobias Cvetko je otrok RK Celje Pivovarne Laško. Kot mladi igralec je bil ves čas član mlajših kategorij celjskega kluba, v sezoni 2016/2017 pa je prvič zapustil domače okolje in se tudi zaradi študijskih obveznosti preselil k trebanjskemu Trimu. V Trebnjem je preživel tri sezone, uveljavil se je tudi v članski ekipi, kjer si je nabiral igralske izkušnje. Po treh letih v Trimu je sledil povratek v domače Celje. V sezoni 2019/2020 je po nekaj letih znova oblekel dres svojega kluba iz otroštva. Kljub velikim ciljem pa se Cvetko v Celju ni naigral. Z ekipo je sicer nastopal tudi v Ligi prvakov, večje minutaže s strani trenerja Tomaža Ocvirka pa ni bil deležen. Za celje je tako v letošnji sezoni lige NLB na 16 tekmah dosegel 20 zadetkov, v Ligi prvakov pa je dodal devet zadetkov.

Po slabši minutaži v Celju se je Cvetko odločil, da se prvič v svoji rokometni karieri preizkusi v tujini. Dogovoril se je za sodelovanje z avstrijskim prvoligašem HC Linz.

Športni direktor HC LINZ AG Uwe Schneider:
“Ko smo prvič gledali Tobiasa, smo stako vedelii, da bi moral naslednjo sezono igrati za HC LINZ AG. Tobias je v Celju igral v ligi prvakov. Te izkušnje mu bodo zagotovo pomagale, da bo v prihodnji sezoni vodil naše mlado moštvo skupaj z našimi izkušenimi igralci. Prepričan sem, da nam bo izjemno pomagal s svojo mentaliteto tako v obrambi, kot tudi v napadu.”

Tobias Cvetko, novi igralec HC Linz
“Želel sem nov izziv in zato sem se odločil za Linz. Veselim se nove sezone in upam, da bo sezona stekla brez poškodb. Veselim se sodelovanja z Milanom Vunjakom, saj verjamem, da mi bo pomagal uresničiti svoj polni potencial. Prepričan sem, da bomo v prvenstvu odigrali dobro in se veselili veliko zmag,” je povedal novopečeni član avstrijskega kluba.

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji