Po očetu tudi sin: Alex Pascual se bo pridružil romunskemu prvaku

Pred nekaj tedni smo na našem portalu že poročali o odhodu dolgoletnega trenerja slovite Barce Xavija Pascuala. Španski trenerski maček se je od Blaugrane poslovil na najlepši možni način – z osvojitvijo Lige prvakov in popolne sezone, ki je štela 61 tekem in 61 zmag.


Glavni trener Barce tako zapušča Blaugrano in se seli k romunskemu Dinamo Bucurestiju. V Romunijo se seli tudi dolgoletni pivot Barce Cedric Sorhaindo, nedavno pa je v javnost odjeknila novica, da bomo v prihodnji sezoni v Bukarešti videli dva člana družine Pascual. Romunski ekipi se bo namreč pridružil tudi sin Xavija Pascuala Alex Pascual.

Alex Pascual je za Barco igral 9 let, svoj debi v prvi ekipi pa je imel decembra 2018. V letošnji sezoni Lige prvakov je za klub iz Katalonije dosegel 19 golov.

Mladi Španec, ki šteje 21 let, je peta okrepitev Dinamo Bucurestija za naslednjo sezono. Romunskemu klubu se bodo v naslednji sezoni pridružili še trener Xavi Pascual, krožni napadalec Cedric Sorhaindo (FC Barcelona), levi zunanji Christian Dissinger (RK Vardar 1961) in srednji zunanji Kamel Alouini (Al Nasr).

 

FOTO: Barca Handball

Komentarji