Otrok Celja se vrača v Zlatorog!

RK Celje Pivovarna Laško se je za naslednjo sezono dogovoril za prihod levega zunanjega igralca, Tobiasa Cvetka. Tobias, ki trenutno igra v Trebnjem, je z Celjem podpisal triletno pogodbo.


22-letni levi zunanji igralec, Tobias Cvetko, trenutno nastopa za Trimo Trebnje, del katerega je od leta 2016 dalje, ko je bil tja posojen s strani celjskega kluba. Za tega je namreč nastopal za vse mlajše selekcije in za njih dosegel 656 zadetkov na tekmah slovenskega prvenstva. V Trebnjem je v članski konkurenci odigral 85 tekem, na katerih je skupaj dosegel 226 zadetkov. S Celjem je sklenil triletno pogodbo do leta 2022.

Tobias Cvetko o prihodu v Celje:Tobias Cvetko o prihodu v Celje: »Kot igralec vseh mlajših selekcij Celja, ko sem vedno hodil in spremljal tekme članske ekipe, sem si seveda vedno želel, da bi lahko tudi sam enkrat nastopil za člansko zasedbo Celja Pivovarne Laško. Zato sem zelo vesel, da se mi bo ta želja izpolnila v naslednji sezoni in se zahvaljujem za priložnost, ki mi je ponujena. Obljubljam, da se bom potrudil, da to zaupanje opravičim. Želim se dokazati, se boriti za minutažo in zaslužiti svoje mesto v ekipi. Soigralci so izjemni in veselim se, da bom od prihodnje sezone del te ekipe.”

Tomaž Ocvirk o Tobiasu Cvetku: “Tobiasa seveda poznamo iz mlajših kategorij, ko je kazal potencial. Zaradi tega se je klub takrat odločil, da ga pošlje na kaljenje v Trebnje. Tri leta se je tam lepo razvijal, napredoval v igri v obrambi in napadu, sedaj pa ga bomo vrnili in mu dali priložnost v Celju. Potrebujemo takšnega domačega igralca, ki vemo, da bo dal nekaj več, lahko zaigra tako na levem, kot tudi srednjem položaju.”

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško Facebook

Komentarji