Patrik Leban: “podpisal sem za velik klub”

Patrik Leban se iz Našic vrača v ligo NLB, s Celjem pa je sklenil sodelovanje do leta 2022.
 

29-letni srednji zunanji igralec, Patrik Leban, trenutno nastopa za hrvaški Nexe Našice, pred tem pa je bil član Ribnice, Krke in Ajdovščine. Najdlje v Sloveniji je igral za Krko, kamor je prišel še kot mladinec. Sledil je odhod v Ribnico in v obeh klubih je v Sloveniji odigral po 133 tekem (266), na katerih je skupaj dosegel kar 1075 zadetkov. 


Z Ribnico je nastopal še v Pokalu EHF, v katerem nastopa tudi s hrvaškim Nexejem, katerega član je zadnjo sezono in pol. Za reprezentanco je do sedaj zbral 8 nastopov, v katerih je dosegel 10 zadetkov. S Celjem je sklenil triletno pogodbo do leta 2022 in bo na tem igralnem položaju nadomestil Jako Malusa, ki se po sezoni poslavlja od celjskega dresa.
 
Patrik Leban: “Vsekakor si vsak športnik, oziroma rokometaš, želi enkrat zaigrati za tako velik klub, kot je Celje. Zaradi tega sem tega podpisa pogodbe neizmerno vesel in upam ter verjamem, da bomo v teh letih, ki jih bom preživel v Celju, vitrine oplemenitili tudi z lovorikami. Pripravljen sem na trdo delo, ki nas čaka in prepričan sem, da se bomo nato skupaj tudi veselili uspehov.”
 
FOTO: RK Celje Pivovarna Laško
Komentarji