Otrok Loke prvič na preizkus v tujino

V javnost je odjeknila novica, da se bo otrok RD Urbanscape Loka Tine Gartner v prihajajoči sezoni prvič preizkusil v tujini. Levičar se bo pridružil avstrijskemu klubu HC Linz AG.


Gartner je otrok škofjeloškega kluba RD Urbanscape Loka. Za njega je nastopal v vseh starostnih kategorijah in ves čas kazal potencial na položaju desnega krila. Dobro delo je bilo opaženo in Gartner je bil v mlajših kategorijah tudi redni član državne reprezentance.

“Zelo sem vesel, da bom naslednje leto lahko igral v tako ambiciozni ekipi. Mislim, da je HC LINZ AG prava poteza za mojo kariero. Prepričan sem, da bomo naslednje leto odigrali dobro vlogo s to ekipo. Veselimo se pruhoda in upamo, da bomo to jesen lahko igrali pred našimi navijači,” je ob prestopu v Linz dejal Gartner.

HC LINZ AG športni direktor Uwe Schneider:
“Tine Gartner je še vedno mlad, tehnično dobro usposobljen levičar. Prepričan sem, da njegov razvoj še ni dokončan in da bo naslednje leto lahko še nadgradil svoje rokometno znanje. Skupaj s Silasom Wiesingerjem (še vedno poškodovanim) imamo na desnem krilu mladi dvojec, ki se bo odlično dopolnjeval.”

FOTO: RD Urbanscape Loka 

Komentarji