Ovniček brez nastopa na EP

Moška članska rokometna reprezentanca bo na evropskem prvenstvu nastopila brez Roka Ovnička. Organizator igre si je na petkovi pripravljalni tekmi s Črno goro v Poreču poškodoval desno koleno.


Slovenska izbrana vrsta je tik pred začetkom nastopov na evropskem prvenstvu ostala brez novega pomembnega člena. Ovniček si je slabih pet minut pred koncem petkove tekme v hrvaški Istri v napadalni akciji poškodoval desno koleno. Še isti dan je v izolski bolnišnici opravil prve preiskave, ki so pokazale, da na letošnjem evropskem prvenstvu ne bo mogel nastopiti.

Natančna diagnoza poškodbe bo znana po dodatnih detajlnih preiskavah v prihodnjih dneh. Ovniček je četrti reprezentant, ki je zaigral na lanskoletnem svetovnem prvenstvu, letos pa mu bo nastop preprečila poškodba. Pred njim si je koleno huje poškodoval Domen Makuc, strgana ahilova tetiva je zaustavila Stefana ŽabićaBlaž Janc pa okreva po poškodbi hrbta. Slednji so poškodbe staknili v okviru klubskih aktivnosti.

Slovenija bo nastope med evropsko elito začela v četrtek v Berlinu, ko se bo ob 18. uri pomerila s Ferskimi otoki. Z vmesnima dnevoma premora bosta sledili še tekmi s Poljsko in Noveško. Seznam potnikov v nemško prestolnico bo selektor Uroš Zorman razkril na ponedeljkovi novinarski konferenci.

 

Komentarji