Hrvaška boljša na zadnjem preizkusu pred EP

Slovenski rokometaši pripravljalni turnir Croatia Cup v Poreču zaključujejo na drugem mestu. Na tekmi za končno zmago je bila v soboto Hrvaška boljša z 32:26.


Izbranci Uroša Zormana se iz hrvaške Istre vračajo s polovičnim uspehom. V petek so suvereno opravili s Črno goro, ki so jo ugnali s 37:32, 24 ur kasneje pa proti Hrvaški niso imeli pravih odgovorov. Po medlem slovenskem začetku je bila ta na koncu boljša z 32:26.

Izbrana vrsta se sedaj vrača v Ljubljano, kjer bo opravila še zadnje treninge do torkovega odhoda v Nemčijo. Ta bo od srede gostila letošnje evropsko prvenstvo. Slovenijo uvodni preizkus čaka v četrtek, ko se bo ob 18. uri v Berlinu pomerila s Ferskimi otoki. Z vmesnima dnevoma prenosa bosta sledili še tekmi s Poljsko in Norveško. Seznam potnikov bo selektor Zorman razkril na ponedeljkovi novinarski konferenci.

Na drugi tekmi v Poreču je slab uvod slovensko reprezentanco stal ugodnejšega izida. Potem ko je Borut Mačkovšek s projektilom na začetku tretje minute izenačil na 1:1, so pobudo prevzeli Hrvati in s petimi zaporednimi zadetki stopili v ospredje. Tudi v preostanku prvega polčasa Slovencem igra nikakor ni stekla. V njej je bilo preveč tehničnih napak, med hrvaškima vratnicama pa je kraljeval nekdanji vratar celjskega kluba Filip Ivić, ki je na obračunu zaustavil tudi štiri izmed šestih slovenskih strelov s sedmih metrov.

V 24. minuti je hrvaška prednost poskočila na visokih osem zadetkov (13:5), ob odhodu na glavni odmor je ekipi ločilo šest zadetkov (16:10). Po vrnitvi na igrišče je slovenska vrsta zaigrala veliko bolje. Matic Suholežnik je s šestmetrske črte v 36. minuti znižal na 14:17. Trije zadetki so ekipi nazadnje ločili devet minut kasneje, ko je za 19:22 zadel Gašper Marguč, bližje pa se Sloveniji ni uspelo približati. 

Pri Sloveniji je bil s petimi zadetki najboljši Mačkovšek, štiri je dodal Nejc Cehte.

Komentarji