Zorman izbral 18 igralcev, ki potujejo v Nemčijo

Slovenska moška članska rokometna reprezentanca je zaključila priprave na letošnje evropsko prvenstvo, ki bo od srede naprej potekalo v Nemčiji. Po ponedeljkovem večernem treningu je selektor Uroš Zorman določil 18 igralcev, ki bodo potovali v Nemčijo.


Glavna tema priprav so bile številne poškodbe, ki so dodobra oklestile kader. Že pred prvim zborom je bilo jasno, da zaradi poškodbe kolena in ahilove tetive reprezentanci ne bosta mogla pomagati Domen Makuc in Stefan Žabić, tik pred začetkom priprav pa je bil zaradi težav s hrbtom sodelovanje primoran odpovedati še Blaž Janc. Priprave je tako dan po božiču začelo 21 igralcev, na ponedeljkovem treningu pa jih je sodelovalo le še 19. Pred odhodom na turnir v Poreč je priprave zapustil Tadej Kljun, v hrvaški Istri pa si je koleno poškodoval organizator igre Rok Ovniček.

Pred torkovim jutranjim odhodom na pot proti prizorišču tekmovanja je bila v slovenskem taboru neznanka le ena. Govora je bilo o Niku Henigmanu, ki si je poškodoval ramo v izdihljajih pripravljalne reprezentančne tekme proti Avstriji v zadnjih dneh minulega leta. Levi zunanji igralec in eden pomembnih členov centralne obrambe je v ponedeljek zvečer prvič v tem letu treniral z ekipo, po pogovoru s selektorjem pa sta ocenila, da mu zdravstveno stanje, žal, vendarle ne dovoljuje še vseh obremenitev, ki jih z natrpanim ritmom tekem prinaša evropsko prvenstvo.

Na seznamu potnikov so tako krilni rokometaši Tilen KodrinStaš Slatinek JovičićTadej MazejGašper Marguč in Domen Novak, zunanji rokometaši Aleks VlahBorut MačkovšekDean BombačMiha ZarabecJure Dolenec in Nejc Cehte, krožni napadalci Blaž BlagotinšekMatic SuholežnikKristjan Horžen in Jernej Drobež ter vratarji Klemen FerlinUrban Lesjak in Miljan Vujović.

“Od božiča nismo trenirali v polni postavi, ampak zagotovo imajo tudi druge reprezentance podobne težave. Tisti, ki so zraven, so motivirani, željni dokazovanja in srečni, da so tu. Vzdušje v ekipi je temu primerno. Je, kar je, vedno je lahko boljše ali slabše,” je na ponedeljkovi novinarski konferenci dejal selektor Zorman.

Komentarji