Ovniček: “Lahko rečem, da smo pripravljeni na Poljsko”

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v prvem krogu svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem premagala Savdsko Arabijo s 33:19 (16:8). Slovenija bo drugo tekmo v skupini B igrala v soboto, ko se bo ob 20.30 pomerila s Poljsko.


Uroš Zorman, selektor Slovenije: “V prvem polčasu smo prikazali dobro predstavo. Zbranost je bila vseskozi na visoki ravni, popustili smo v zadnjih dveh ali treh minutah prvega polčasa. V začetku druge polovice tekme smo močno padli, tako kot na nedavni tekmi proti Madžarom. V uvodnih desetih minutah smo bili preveč statični in Savdijcem dovolili, da so se razigrali. Na prvenstvo smo prišli s šestimi debitanti, tudi oni so morali občutiti turnir, zaradi tega je bilo nekaj nervoze v naši igri. V zadnjih dvajsetih minutah smo postavili zadeve na pravo mesto. Osvojili smo obe točki, a že čez dva dni nas čaka povsem drugačen tekmec. Za vse moje igralce bo nastop proti Poljakom v polni dvorani dodaten motiv, močno upam, da bomo naredili korak naprej v našem sistemu igre.”

Rok Ovniček, reprezentant Slovenije: “Pomembno je, da smo s številnimi kadrovskimi rotacijami osvojili načrtovani točki in da se nihče od nas ni poškodoval. Vsi igralci so lahko začutili duh velikega tekmovanja, lahko rečem, da smo pripravljeni na Poljsko.”

 

FOTO: IHF

Komentarji