Ovniček po sladkem porazu v Veszpremu do zaključnega turnirja

Rok Ovniček je z Nantesom gostoval pri Veszpremu Gašperja Marguča in Blaža Blagotinška na povratni tekmi četrtfinala lige prvakov in se po porazu z 32-30 uvrstil na finalni turnir četverice.


Nantes je imel pred začetkom srečanja kapital 4 zadetkov prednosti, ki si ga je pridobil na prvi tekmi. Nantes je tekmo začel odločneje in hitro so si priigrali prednost s 3-6. Veszprem se je nato zbral in prevzel vajeti igre v svoje roke, v zaključku prvega polčasa so vodili že s 18-14, polčas pa dobili z rezultatom 18-15.

Drugi del je Veszprem dobro začel, nato pa so spet sledile črne minute in Nantes je prešel v vodstvo s 23-25. Veszprem je nato spet zaigral bolje in prišel že do 3 zadetkov prednosti. Zdelo se je, da imajo vse v svojih rokah a Nantes je zbral še malo moči in Veszprem je ostal prekratek, saj so slavili z 32-30.

Pri Veszpremu je Petar Nenadić dosegel 7 zadetkov, Gašper Marguč je prispeval 4, Blaž Blagotinšek pa se v strelsko statistiko ni vpisal. Dobil je tudi rdeči karton. Pri Nantesu je 6 zadetkov dosegel David Balaguer, Rok Ovniček je prispeval 2 zadetka.

FOTO: HBC Nantes FB

Komentarji