Ovničkov Nantes v derbiju zadnjega kroga ponižal Montpellier

Včeraj je bil v Franciji odigran 30. krog prvenstva. Rok Ovniček je z Nantesom prišel do velike zmage na derbiju proti Montpellieru, Jože Baznik je izgubil na gostovanju pri Creteilu, Jan Jurečič je doživel poraz pri Chamberyju, Dragan Gajić in Igor Žabić sta z Limogesom remizirala pri Istresu, Domen Sikošek Pelko pa je izgubil pri Aixu. Rok Zaponšek je pri Aixu zbral 12 obramb.


Cesson Jožeta Baznika je visoko izgubil na gostovanju pri Creteilu. Gostje so z 2 zadetkoma zaostajali že po prvem polčasu, v drugem pa je Creteil le nadgradil prednost in visoko slavil. Jože Baznik je za Cesson zbral 10 obramb. Jan Jurečič je dosegel 3 zadetke za Dunkerque ob porazu 29-22 na gostovanju pri Chamberyju. Dunkerque je sezono zaključil na 10. mestu. Limoges je gostoval pri Istresu in remiziral z rezultatom 30-30. Dragan Gajić je za Limoges dosegel 6 zadetkov iz 8 poizkusov, Igor Žabić pa je za 4 zadetke potreboval 4 poizkuse in je bil stoodstoten pri metu iz igre.

Tremblay Domna Sikošek Pelka je izgubil z rezultatom 22-29 na domači tekmi proti Aixu. Sikošek Pelko ni dosegel zadetka. Nantes je na zadnji tekmi prvenstva gostil Montpellier in jih visoko ugnal z rezultatom 36-26. Rok Ovniček je ob visoki zmagi Nantesa prispeval 2 zadetka iz 4 poizkusov.

FOTO: HBC Nantes

Komentarji