Rudar presenetil v Grosuplju, Škofljica suverena, Sevnica se je mučila v Črnomlju

Ponovno je bilo zanimivo dogajanje tudi v spodnjem delu lestvice. Čeprav nobena ekipa ne bo izpadla, napetih in izenačenih obračunov ne manjka. Že pred nekaj krogi je bilo jasno, da bodo na zadnjem mestu sezono končali rokometaši RK Črnomelj. Na 7. mestu bo sezono zaključila RK Sevnica. Odprt ostaja tako le še boj za mesta od 8.-11. V dvoboju za 8. oziroma 9. mesto sta v igri še RK Grosuplje in ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak, boj za 10. oziroma 11. mesto pa poteka med RD Rudar in RD Alples Železniki.


RK ČRNOMELJ : RK SEVNICA  27:29 (13:14)
Weiss 7, Medic in Horvat po 5; Cigler 10, Kozole 4

Prvo medsebojno tekmo so suvereno z rezultatom 42:22 dobili igralci Sevnice. Po 13. minutah, ko so gostje iz Sevnice vodili z rezultatom 4:9, je kazalo, da se lahko zgodi nekaj podobnega. In če je še do 25. minute kazalo, da bodo Sevničani na odmor odšli s kolikor toliko udobno prednostjo je ta v zaključku skorajda povsem skopnela. Domačini so se namreč približali le še na zadetek zaostanka (13:14) in tako smo imeli pred vrati še izjemno razburljivo srečanje. Obe ekipi sta drugi polčas začeli zadržano. A vseeno so za odtenek bolje začeli domačini, ki so v 38. minuti prvič na tekmi povedli (16:15). V nadaljevanju pa izjemno izenačen obračun. Gostje so v 47. minuti povedli z dvema zadetkom prednosti (19:21). To prednost so držali vse do konca, čeprav so nekajkrat za kratek čas povedli za tri gole. Tekma se je končala z rezultatom 27:29 v prid igralcev Sevnice.

RD ALPLES ŽELEZNIKI : ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK  25:32 (12:18)
Štremfelj 9, Kalan in Berce po 3; Pangerc A. in Regner po 6

Na prvi tekmi sezone so z rezultatom 29:24 slavili rokometaši Škofljice. Od začetka smo bili priča izjemno izenačeni tekmi z ogromno menjavanja v vodstvu. Obe ekipi sta si priigrali tudi pa dva zadetka prednosti, a tega nista znali unovčiti za kaj več. So pa gostje zato toliko bolje odigrali zadnjih 10. minut prvega polčasa. Domačim so dovolili doseči le dva gola, medtem ko so jih sami dosegli sedem in so tako na odmor odšli s prednostjo šestih zadetkov (12:18). Z naletom ob koncu prvega so rokometaši Škofljice začeli tudi drugi polčas. V 36. minuti so tako vodili že z osmimi goli prednosti (15:23). Domačini so v nadaljevanju zaostanek znižali na šest golov, a kej več od tega jim ni uspelo. Gostje so imeli tekmo ves čas pod nadzorom in tekmecem niso dopustili, da bi se lahko še dodatno približali. Tekma se je končala s sedmimi goli prednosti (25:32) v korist gostujoče ekipe.

RK GROSUPLJE : RD RUDAR  28:33 (12:14)
Zakotnik in Slemenjak po 6; Urdih 9, Jauković 7

Prvo tekmo so na začetku preteklega meseca z rezultatom 26:27 dobili igralci Grosuplja. In še enkrat več je kazalo na to, da bomo spremljali izenačeno tekmo. V prvem polčasu smo namreč spremljali izjemno dinamično tekmo. Ekipi sta se veliko izmenjavali v vodstvu, a nobena se ni uspela resneje oddaljiti. Največja razlika v prvem polčasu je bila dva zadetka. Vsakič v prid gostov, a so domačini vsakokrat uspeli ujeti rezultatski priključek. Tega jim ni uspelo le ob koncu polčasa, ko so gostje na odmor odšli ob rezultatu 12:14. A so se zato na začetku drugega polčasa domačini še enkrat več približali. Gostje, ki so bili v odlični dnevni formi pa stvari niso prepustili naključju in so hitro povedli s petimi goli prednosti (14:19). A v skladu s potekom tekme so domači še enkrat zaostanek uspeli znižati. Tokrat le na dva zadetka (23:25). V samem zaključku tekme so gostje delo le še dokončali in tako slavili z rezultatom 28:33.

FOTO: RK Sevnica

Komentarji