Pick Szeged novi prvak na Madžarskem

Včeraj smo dobili novega prvaka na Madžarskem. To je postal Pick Szeged, ki je s trona vrgel Veszprem. Naslova se tako veselijo naši legionarji Mario Šoštarič, Borut Mačkovšek, Nik Henigman, Matej Gaber in Dean Bombač.


Pick Szeged je postal prvak Madžarske četrtič v zgodovini. Na prvi finalni tekmi so na domačem terenu Veszprem premagali z rezultatom 31-28, na povratni tekmi v Veszpremu pa so slavili z 36-37 in si tako zagotovili naslov. Szeged je imel zelo težko sezono, saj so imeli na začetku ogromne probleme s koronavirusom.

V prvem polčasu je Szeged napovedal izjemno tekmo, ko so s serijo 6-0 prišli do vodstva z 12-8. Veszprem se v nobenem trenutku tekme ni uspel vrniti in povesti. Tekma je bila naravnana izjemno napadalno, obrambi nista bili v prvem planu. Gostje so imeli v nekaterih trenutkih tudi 4 zadetke prednosti, če upoštevamo prednost iz prve tekme pa tudi 7.

Od Szegeda sta se z naslovom poslovila dolgoletna člana Jonas Kalman in Joan Canellas, ki po dolgih letih menjata sredino. Pri Veszpremu je Blaž Blagotinšek dosegel 1 zadetek, Gašper Marguč je dodal 4. Za Szeged sta Dean Bombač in Mario Šoštarič dosegla 4 zadetke, Borut Mačkovšek pa je dodal 1 zadetek.

FOTO: Balkan Handball

Komentarji