SVIŠ, Šmartno in Ig brez večjih težav do novih zmag.

V 1.B ligi za prvaka je kar se tiče potnikov v Ligo NLB že vse odločeno. Tja potujeta RD Herz Šmartno in RK Sviš Ivančna Gorica. Omenjena kluba bosta v zadnjem krogu na medsebojni tekmi odločila prvaka 1.B lige. Končno tretje mesto bo pripadlo RK Krško. V borbi za četrto mesto pa se potegujejo RK Dol TKI Hrastnik, ŠD Mokerc KIG in RK Brežice.


RK KRŠKO : RK SVIŠ IVANČNA GORICA  28:38 (12:15)
Grobelnik 8, Ban 6; Zavodnik 7, Jerlah 5

V 10. krogu rednega dela pred mesecem dni so suvereno zmago z rezultatom 33:23 vknjižili igralci SVIŠa. Po 7. minutah tokratnega srečanja je vse kazalo, da bi lahko videli drugačen razplet. Domači so namreč povedli s 5:1. Tako je moral z minuto odmora reagirati gostujoči trener Aleksander Polak. Po minuti odmora pa smo na igrišču videli povsem drugačen obraz SVIŠa. V 7. minutah so po delnem izidu 0:5 prvič na tekmi tudi povedli (5:6). V naslednjih minutah smo bili priča igri gol za gol, z nekaj menjavami v vodstvu. V zaključku prvega polčasa pa so bili bolj zbrani gostje iz Ivančne Gorice, ki so v 26. minuti vodili že za pet golov (8:13). Do konca prvih 30. minut so domačini zaostanek uspeli znižati na tri gole (12:15). Po nekaj izenačenih uvodnih minutah drugega polčasa pa so nato nov nalet uprizorili gostje. Do 40. minute so si priigrali prednosti sedem zadetkov (16:23) in si priigrali lepo prednost pred nadaljevanjem. V zadnjih 9 minut so vstopili z prednostjo osmih golov (21:29) in razrešili dvome o zmagovalcu. Do konca so prednost samo še višali in slavili z rezultatom 28:38. Največja prednost na tekmi je bila sicer enajst golov ob rezultatu 25:36.

RD HERZ ŠMARTNO : RK DOL TKI HRASTNIK  36:27 (16:14)
Rozina 9, Justin in Žižek po 7; Simončič 8, Brilej 7

Na prvi medsebojni tekmo so z rezultatom 28:36 slavili igralci Šmartna. Po uvodnih minutah nocojšnje tekme je vse kazalo na to, da bi tokrat lahko spremljali bolj izenačeno tekmo. V 14. minuti pa so domači prvič na tekmi povedli s štirimi zadetki prednosti (8:4). Gostje so zaostanek hitro prepolovili in nato držali zaostanek dveh golov. V 21. minuti je prednost gostov znova skočila na štiri zadetke (12:8). A tokrat so prednost nekaj minut kasneje povišali na pet golov (13:9). Do konca prvega polčasa pa je domačinom uspelo zaostanek znižati le še na dva zadetka in tako smo pričakovali izjemno zanimiv drugi polčas. Hitro na začetku drugega polčasa pa so pobudo prevzeli domačini. Po sedmih minutah drugega dela igra je bila njihova prednost že pet zadetkov (21:16). Na polovici drugega polčasa pa so gostitelji prednost povečali že na sedem golov (25:18). A le nekaj minut kasneje je bila pri rezultatu 29:20 prednost devetih zadetkov domače ekipe že dovolj za mirno končnico. Dolani so se nekaj še uspeli približati, a so domačini slavili z devetimi zadetki prednosti (36:27).

ŠD MOKERC KIG : RK BREŽICE 34:24 (21:11)
Štrukelj 7, Marolt in Pintarič po 5; Marušič, Kopriv in Bogovič po 5

Prva letošnja tekma se je končala v prid Ižancev, ki so slavili z rezultatom 28:32. In tudi tokrat so že od uvodnih minut narekovali tempo. Hitro so povedli in prednosti niso izpustili iz rok. Od 11. do 21. minute pa strelski mrk na strani Brežic. To so izkoristili domačini in si v tem času priigrali prednost osmih golov (14:6). Rokometaši Mokrca so delovali zares izjemno. Nasprotniku so že v prvem polčasu nasuli enaindvajset golov, jih prejeli le enajst in imeli že po 30. minutah izjemno lepo prednost desetih zadetkov (21:11). V drugem polčasu nismo videli prav nič pretresljivega. Ekipa sta praktično skozi vseh drugih 30. minuti igrali igro gol za gol. Tekma v noben trenutku ni bila pod vprašajem za domače moštvo. Tekma se je končala s suvereno zmago domače ekipe. Končni rezultat je bil 34:24.

RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji