Pajo: “Avstrijski rokomet lahko spravimo na višji nivo”

Kot smo že poročali na našem portalu je novi selektor avstrijske reprezentance postal nekdanji slovenski reprezentant Aleš Pajovič. Po razhodom s selektorjem Patrekurjem Johannessonom so na avstrijski rokometni zvezi izjemno zadovoljni, da bo reprezentanco prevzel Pajovič.


Športni direktor avstrijske reprezentance Patrick Fölser ni mogel skrivati navdušenja nad novim selektorjem: “Rad bi se zahvalil trenerju Johannessonu za sodelovanje in vse lepe trenutke. Sedaj je čas, da Aleš spozna ekipo, saj nas že kmalu čakata dve tekmi proti ekipi Španije. Z Alešom Pajovičem, je reprezentanca našla mladega, ambicioznega in uspešnega trenerja, ki zaradi dolgoletne mednarodne poklicne kariere prinaša veliko izkušenj. Z delom pri RETCOFF HSG Grazu pozna domačo ligo, njene igralce in način igranja avstrijskega rokometa.”

V Avstriji se zavedajo, da so v reprezentanco pripeljali trenerja s številnimi izkušnjami: “Z Alešom smo pridobili trenerja, ki je igral pri najboljših trenerjih na svetu in se od njih veliko naučil. V Gradcu je pokazal, kako razviti in oblikovati ekipo. Prepričani smo, da bo njegova osebnost, poznavanje lige, domačih igralcev in legionarjev pomagala reprezentanci pri doseganju naših skupnih ciljev na evropskem prvenstvu 2020.”, je zadovoljen predsednik avstrijske rokometne zveze Gerhard Hofbauer.

Aleš Pajovič, selektor avstrijske reprezentance: “Sem mlad, motiviran trener in ta priložnost mi daje še več motivacije. Državna reprezentanca je nekaj posebnega. Ko prejmeš takšno ponudbo, je preprosto ne smeš izpustiti iz rok. Ponosen in vesel sem, da mi na zvezi zaupajo. Veselim se sodelovanja z igralci in prepričan sem, da lahko skupaj naredimo veliko in avstrijski rokomet spravimo na višji nivo.”

Pajovič bo do konca sezone 2018/19 opravljal dvojno funkcijo. Opravljal bo delo selektorja v avstrijski reprezentanci in nadaljeval njegovo delo trenerja v Gradcu.

FOTO: Handball AUSTRIA FB

Komentarji