Palicka v zadnjih sekundah Švede popeljal v finale

V drugem polfinalnem obračunu smo videli izjemno napadalno predstavo, ki sta jo prikazali Francija in Švedska. Po dramatičnem zaključku tekme in obrambi Andreasa Palicke so se napredovanja v finale veselili Švedi, ki so slavili z rezultatom 34-33. 


Francija je tekmo bolje začela in hitro prevzela pobudo. Že v uvodnih minutah so prišli do prednosti 5-1. Švedi so nato zaigrali bolje. Zadetke je dosegal prevsem Jim Gottfridsson. V drugem delu prvega polčasa so se Švedi povsem razigrali, v obrambi pa so igro dvignili na višji nivo in Francozi niso več našli poti do gola. Švedi so bili v zadnjih minutah boljši in dosegli tudi nekaj zadetkov na prazen gol, polčas pa dobili z rezultatom 17-14.

Drugi polčas so precej bolje začeli Švedi, za razliko od prvega, ko so uvodne minute pripadle Francozom. Švedi so zadevali z vseh strani, razpoložen pa je bil Wallinius, svoje sta dodala tudi Gottfridsson in Pellas. Pri Francozih je vajeti igre v napadu prevzel Minne, ki je v 15 minutah dosegel 5 zadetkov, akcije pa je zaključeval z igro ena na ena. Nato se je razbranil švedski vratar Johanessen, na drugi strani pa je zaključil Carlsbogard.  Francozi so bili v težavah, saj so Švedi v zadnjih 9 minut vstopili s prednostjo 4 zadetkov. V 53. minuti je zadel Gottfridsson, vendar je na drugi strani takoj vrnil razpoloženi Minne. Ko je v 55. minuti za 32-29 zadel Carlsbogard, je bil Gille takoj primoran vzeti minuto odmora. Hitro je zadel Descat, na drugi strani pa so Švedi napad zapravili. V zadnjih minutah so Francozi napade zapravljali in zdelo se je da so Švedi zmagovalci. A Francozi se niso dali, Švedi so zapravili dva napada, vendar je v zadnjih sekundah Fabregas zapravil strel in Švedi so se veselili finala.

FOTO: Bernadett Szabo

Komentarji