Španija z vrhunsko igro v nedeljski finale!

Danes je bila na sporedu prva polfinalna tekma med Španijo in Dansko. Z odlično igro v drugem polčasu so se zmage veselili Španci.


Začetek tekme je napovedoval napet obračun. V 3. minuti je prvi gol na srečanju dosegel Mikkel Hansen. Rezultat je bil izenačen pri 3:3, nato pa je Danska zaigrala bolj agresivno in v 22. minuti je po golu Lasseja Svana povedla za 4 (6:10). Danska je vodstvo s tremi zadetki ohranjala vse do zadnje minute prvega dela. Nato pa je za Španijo zadel Aleix Gomes. V zadnjih trenutkih prvega polčasa je nato ukradel žogo Dancem, ki so igrali brez vratarja in zadel v nebranjeno mrežo za rezultat polčasa 13:14.

Drugi polčas so bolje odprli Španci in izenačili na 14. Obetal se nam je napet drugi polčas. Ekipi sta bili izenačeni do 41. minute, ko so Španci zadeli dvakrat zapored za svoje prvo vodstvo z dvema zadetkoma. V 46. minuti je Adrian Figueras zadel za 22:19 in Danci so bili pod pritiskom. 5 minut pred koncem je za ohranitev danskega upanja in -2 zadel Magnus Jacobsen. Po nekaj neverjetnih obrambah Gonzala Pereza de Vargasa se Danska ni uspela približati na manj kot dva zadetka, Hansen je zapravil še en napad in Španija se je veselila uvrstitev v veliki finale!

Za igralca srečanja je bil zasluženo izrban Aleix Gomez. Igralec Barcelone je imel 78% izkoristek strelov, iz 14 poizkusov je zadel 11-krat.

Foto: EHF

Komentarji