Palmarsson in Duvnjak želita odpoved SP-ja

Zvezdnika sta namreč mnenja, da zaradi trenutne zdravstvene krize izvedba prvenstva ni varna in bi bilo bolje, da se prvenstvo odpove oziroma prestavi.


“Menim, da je ta čas organizacija SP oziroma tekmovanje preveč nevarno,” je dejal Domagoj Duvnjak, kapetan hrvaške reprezentance in eden glavnih zvezdnikov svetovnega rokometa. Nedvomno bo njegove besede podprlo veliko soigralcev in drugih zvezd evropskih klubov, kjer se igra najboljši rokomet.

Eden prvih je bil Aron Palmarsson, ki je dejal: “SP bi bilo treba odpovedati. Res ne razumem, zakaj bi morali v teh nevarnih razmerah svetovne zdravstvene krize vsi leteti tja in igrati tekme.”

SP v rokometu naj bi se začel 13. januarja in trajal do 30. januarja 2021, prvič pa bi potekal v razširjenem formatu 32 ekip.

Slovencem je bila dodeljena skupina z Rusijo, Belorusijo in Južno Korejo, kjer seveda vsi upamo in pričakujemo prvo mesto v skupini.

V skupini A bodo igrali Nemčija, Madžarska, Urugvaj in Kapverdski otoki, v skupni B Španija, Tunizija, Brazilija in Poljska, v skupini C Hrvaška, Katar, Japonska in Angola, v skupini D Danska, Argentina, Bahrajn in Kongo, v skupini E Norveška, Avstrija, Francija in ZDA, v skupini F Portugalska, Alžirija, Islandija in Maroko, v skupini G Švedska, Egipt, Češka in Čile, v skupini H pa Slovenija, Belorusija, Južna Koreja in Rusija.

Slovenci so sicer najboljši rezultat na SP dosegli v Franciji leta 2017, v tekmi, ki se jo bomo spominjali kot enega največjih preobratov tega športa.

Vir: Kreis Ab

Komentarji