Parižani do tretjega mesta v Ligi Prvakov

Po sobotnem presenetljivem porazu dveh favoritov smo lahko v tekmi za tretje mesto spremljali lanskoletni finale med francoskim PSG-jem in Vardarjem iz Makedonije. Sodnika tekme sta bila Slovenca Bojan Lah in David Sok, ki sta dobila čast, da sta lahko sodila na tako veliki tekmi. Spremljali smo napeto tekmo, ki jo je z boljšo igro v drugem polčasu dobila ekipa PSG-ja.


Tekmo sta obe ekipi začeli brez večjih presenečenj. Že na začetku tekme smo lahko videli, da motivacija pri obeh ekipah ni bila takšna kot na včerajšnji polfinalni tekmi. Ekipi sta bili v uvodnih minutah povsem izenačeni, v 9. minuti pa je za vodstvo dveh golov Vardarja zadel Luka Cindrić. V 12. minuti je minuto odmora vzel trener PSG-ja Zvonimir Serdarušić, saj so njegovi varovanci v 12 minutah zadeli le trikrat (6 : 3). Minuto odmora se ni obrestovala, saj so rokometaši Vardarja v 15. minuti prišli do vodstva štirih golov (7 : 3). V 17. minuti pa so se Francozi vendarle približali nasprotniku na gol zaostanka (7 : 6). V naslednjih minutah se je igra razživela in Francozi so v 21. minuti prišli do izenačenja (10 : 10). Parižani so v naslednjih minutah zaigrali zbrano v obrambi in prišli do drugega vodstva na tekmi (12 : 11). Ekipi sta se v vodstvu ves čas izmenjevali prvi polčas pa se je končal z minimalno prednostjo Vardarja (15 : 14).

Na začetku drugega polčasa je Vardar z golom Marseniča znova prišel do vodstva treh golov (17 : 14) in Francozi so zopet lovili priključek. Parižani so v 38. minuti uspeli izenačiti z golom Remilija (20 : 20). V 43. minuti je zaradi treh dvominutnih izključitvah rdeči karton prejel Maqueda, ki je zelo pomemben člen v ekipi Vardarja. V naslednjih minutah smo spremljali izenačeno igro in serijo napak v napadu obeh ekip. Črno serijo obeh ekip je v 48. minuti prekinil Ivan Čupić in svojo ekipo znova popeljal do vodstva (23 : 22), slednji pa je v 52. minuti z zgrešenim strelom iz sedmih metrov zapravil priložnost za vodstvo Vardarja. Na drugi strani je sledil odgovor Francozov, ki so z igralcem manj v polju izkoristili napake Makedncev in tekmo zmagali z rezultatom 29 : 28.

EHF LIGA PRVAKOV, TEKMA ZA 3. MESTO

Paris Saint-Germain Handball : HC Vardar 29 : 28 (14 : 15)

PSG: Sagosen 5, Remili 9, Abalo, Konkoud 5, Karabatić N 3, Keita 1, Karabatič L, Hansen 1, Omeyer, Gensheimer 4, Nielsen, Nahi, Mollgaard, Stepančič, Corrales, Narcisse 1

Izključitve: 10 min

7-metrovke: 1/1

HC VARDAR: Borozan 3, Canellas, Cindrić 7, Maqueda 6, Gjorgjeski, Karačič, Abutović, Kristopans 4, Milić, Cupić 5, Dibirov 1, Shishkarev, Ferreira 1, Stoilov, Popovski, Marsenič 1

Izključitve: 8 min

7-metrovke: 5/8

Pripravil: Žiga Rebevšek

FOTO: EHF Champions League FACEBOOK

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja