Vid Kavtičnik na vrhu Evrope!

V finalnem obračunu na zaključnem turnirju EHF Lige Prvakov smo spremljali boj med francoskima prvoligašema Nantesom in Montpellierjem. Po velikem presenečenju obeh ekip v polfinalu smo bili v finalu priča pravemu Francoskemu derbiju. Po premoči Montpellierja v drugem polčasu se je naslova prvakov veselil Vid Kavtičnik, ki je za Montpellier dosegel 5 zadetkov.


Obe ekipi sta v tekmo krenili odlično, z željo po zmagi. Že po prvih minutah tekme smo lahko videli, da bomo spremljali pravi finale in borbo za vsako žogo. V prvih minutah tekme sta bili ekipi povsem izenačeni. V 16. minuti pa je pobudo vzel Montpellier, ki je z golom Fabregasa prvič na tekmi prišel v vodstvo s tremi goli (10 : 7). V vratih Montpellierja je blestel vratar Vincent Gerard, ki je do 19. minute zbral kar 9 obramb. Strelski post Nantesa je končal Kiril Lazarov, ki je v 19. minuti zmanjšal zaostanek Nantesa na dva gola (10 : 8). Do konca polčasa smo spremljali izenačeno igro gol za gol, a so rokometaši Montpellierja dobili prvi polčas z rezultatom 16 : 13.

V drugi del tekme so odlično krenili rokometaši Nantesa, ki so s štirimi zapravljenimi napadi Montpellierja v 34. minuti prišli do izenačenja 16 : 16. Rokometaši Montpellierja so z golom Fabregasa v 35. minuti le prišli do prvega gola v drugem polčasu. V 43. minuti je Montpellier z golom Vida Kavtičnika znova prišel do prednosti treh golov in zdelo se je, da bodo rokometaši iz Nantesa težko sledili tempu nasprotnika. V 21. minuti pa je Nantes z golom Gurbinda uspel izenačiti (24 : 24) in še ostal v igri za zmago. Po napaki Nantesa v napadu so se rokometaši Montpellierja v 54. minuti z delnim rezultatom 4 : 0 znova uspeli oddaljiti  (28 : 24). V 58. minuti je imel žogo za zmago v rokah Vid Kavtičnik, ki je zadel s sedmih metrov in Montpellier se je lahko veselil naslova Lige Prvakov. Montpellier je tako na koncu povsem zasluženo zmagal z visoko razliko (32 : 26)

EHF LIGA PRVAKOV, FINALE

HBC Nantes : Montpellier HB 26 : 32 (13 : 16)

HBC NANTES: Tournat, Balaguer 3, Nyokas 2, Lagarde 2, Klein 3, Claire 2, Lazarov 6, Gurbindo 5, Pechmalbec, Siffert, Matulić, Hansen 3, Guillo, Emonet, Feliho, Dumoulin

Izključitve: 4 min

7-metrovke: 3/5

MONTPELLIER HB: Porte, Gerard, Portner, Richardson 4, Kavtičnik 5, Bonnenfond, Faustin 1, Fabregas 6, Guigou 3, Bingo, Soussi 1, Simonet 6, Villeminot, Causse, Truchanovicius 1, Mamdouh 5

Izključitve: 6 min

7-metrovke: 4/4

 

Pripravil: Žiga Rebevšek

FOTO: EHF Champions League FACEBOOK

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja