RK Gorenje Velenje ima novega trenerja – prihaja Zoran Jovičič

RK Gorenje Velenje je, po eni izmed najslabših sezon v zadnjih nekaj letih (osvojitvi zgolj 3. mesta v državnem prvenstvu), za prihajajočo sezono imenoval novega trenerja.


Uprava kluba oziroma športni direktor Janez Gams so tako na mesto glavnega trenerja članske ekipe velenjskega prvoligaša imenovali Zorana Jovičiča, ki se tako poslavlja z mesta glavnega trenerja Slovana iz Ljubljane in stopa na položaj izredno stresne funkcije pri velenjskemu klubu.

Zoran Jovičič, nekdanji slovenski reprezentant, je kot trener največje uspehe dosegel kot trener primorskega prvoligaša RD Koper, ki ga je, po ustanovitvi novega kluba ob razpadu nekdanjega Cimosa, popeljal nazaj med vodilne klube slovenskega rokometa.

O novem izzivu pa je za spletno stran kluba povedal: “RK Gorenje Velenje je eden največjih slovenskih rokometnih klubov, kar mi predstavlja še dodaten izziv. Zavedam se, da nas s pomlajeno in spremenjeno ekipo čaka trdo delo. V tem trenutku še nismo zaključili s kadrovanjem. O ciljih je sedaj še prezgodaj govoriti, vsekakor pa se ne bomo zadovoljili s povprečjem in bomo v vseh tekmovanjih vsako tekmo skušali končati kot zmagovalci. Iz ekipe, ki jo bomo imeli na voljo, bom skušal izvleči največ, česar bo ta sposobna ter z dopadljivo igro velenjskemu klubu vrniti sijaj, ki ga je ta nekoč že imel.”

Jovičič je s klubom sklenil dvoletno sodelovanje.

Janez Gams, športni direktor kluba, pa o novem trenerju meni: “Po težkem zaključku sezone bo v naši članski ekipi zavel nov, svež veter. Najprej bi se rad še enkrat zahvalil Klemnu Luzarju, ki je pokazal veliko poguma in prevzel vodenje moštva v nadvse zahtevni situaciji. Uspel je preroditi ekipo, a na koncu to, žal, ni bilo dovolj za več kot tretje mesto v državnem prvenstvu. Imenovanje novega trenerja nikakor ni posledica zadnjega rezultata ali nezadovoljstva z Luzarjevim delom, pač pa dejstva, da je kakovostno delo slednjega z našimi mladimi rodovi enostavno nenadomestljivo. Glede na številne spremembe pri prvi ekipi se začenja novo obdobje našega kluba. Odločili smo se, da novo zgodbo začnemo pisati z Zoranom Jovičićem, ki mu je že v Kopru uspelo zgraditi zelo dobro ekipo in do reprezentance ali vsaj njenega roba pripeljati veliko mladih rokometašev. Zoran je veljal za delovnega, skromnega in pogumnega igralca. Te lastnosti je ohranil tudi kot trener. To so odlike, za katere želimo, da jih prevzame tudi naša članska ekipa, zato sem prepričan, da je Zoran Jovičić za naš klub najboljša izbira.”

Vodstvo kluba bo v prihodnjih tednih z novim trenerjem dopolnilo igralski mozaik, ki ga zapušča osmerica rokometašev – Gregor Potočnik (PPD Zagreb, Hrvaška), Nejc Cehte (TSV Hannover, Nemčija), Rok Zaponšek, Alem Toskić (oba Csurgoi KK, Madžarska), Blaž Kleč, Rok Golčar (oba SC Ferlach, Avstrija), Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško) in Žarko Pejović (AHC Dunarea Calarasi, Romunija).

Ekipo so v zunanji liniji do sedaj okrepili Vid Levc, Aleks Kavčič in David Miklavčič, med vratnicama pa bo po vrnitvi v matični klub stal Emir Taletović.

Dosedanji trener Klemen Luzar v klubu iz Šaleške doline ostaja tudi v prihodnje, saj bo še naprej opravljal vlogi koordinatorja mlajših klubskih selekcij ter trenerja mladincev, ki ju je v zaključku sezone 2017/18 združeval z vodenjem članskega moštva.

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja