Luka Volk novi trener Brežic

Mladi in obetavni primorski trener Luka Volk, ki je v končani sezoni 2. A lige popeljal Mokerc IG nazaj med prvobeligaše, bo v novi sezoni novi trener Rokometnega kluba Brežice.


31-letni strokovnjak, ki je svoje trenersko znanje nabiral v mlajših kategorijah, je pred začetkom prejšnje sezone dobil priložnost tudi v članski kategoriji in že takoj nanizal prvi uspeh. Mokerc Ig se je namreč z zgolj enim porazom (na dvajsetih tekmah) zanesljivo vrnil nazaj v drugi kakovostni razred slovenskega moškega rokometnega tekmovanja.

Volk, ki je svoje prve igralske rokometne korake naredi v izolskem klubu, o novem izzivu za naš portal pove: “Brežice sem izbral zato, ker menim, da gre za stopničko višje v moji karieri, saj gre za stabilnega in dobro organiziranega 1. B ligaša. Glavni cilji v prihajajoči sezoni so vezani predvsem na nadaljnji kvaliteten razvoj igralcev, saj je ekipa mlada, potencial fantov pa velik. Prejšnji trener Ale Kukavica je v preteklih sezonah opravil zelo dobro delo, sam pa si želim uspešno nadaljevati začrtano pot. Jedru članske ekipe želim priključiti mlade in obetavne domače igralce ter skupaj z izkušenejšimi fanti ustvariti homogeno ekipo, ki bo sledila trendom modernega rokometa. Da bi to dosegli, bo potrebno veliko trdega dela in odrekanja, a sem na to pripravljen in se novega izziva že veselim.”

Na tem mestu bo zamenjal dosedanjega (in dolgoletnega) trenerja Ala Kukavico, ki je Brežičane popeljal do devetega mesta v 1. B ligi.

Foto: RK Brežice

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja