Slovenke danes proti Danski

Pred slovensko žensko člansko reprezentanco sta v tem tednu odločilni tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2018 v Franciji, začenši z dvobojem proti Danski, ki bo v sredo ob 18.00 v celjski dvorani Golovec.


Slovenija je pred zadnjima dvema tekmama v kvalifikacijski skupini 5 s štirimi zbranimi točkami na drugem mestu, njena neposredna tekmica v boju za drugo zaporedno neposredno uvrstitev na turnir stare celine Češka pa ima točko manj. Z zmago proti Danski bi izbrankam Uroša Bregarja proti Češki v zadnjem kolu, ob predpostavki, da bo ta premagala ali remizirala z Islandijo, zadoščal že neodločen rezultat, ob morebitnem porazu na nedeljski tekmi pa bi še vedno konkurirale za osvojitev najboljšega tretjega mesta vseh sedmih kvalifikacijskih skupin, ki prav tako še vodi v Francijo.

Po štirih odigranih tekmah so po štiri točke poleg Slovenije zbrale še Švica, Poljska, Slovaška, Makedonija, Rusija in Belorusija. V primeru zmage Slovenije proti Danski ter poraza Češke proti Islandiji, bi bila naša reprezentanca že uvrščena na EP 2018. V primeru poraza ali izenačenega izida proti Dankam, bi Slovenija proti Češki v primeru njene zmage proti Islandiji nujno potrebovala uspeh na nedeljskem gostovanju.

Slovenke, ki so v popolni postavi zaradi klubskih obveznosti kapetanke Ane Gros ter vratarke Branke Zec šele od ponedeljkovega popoldneva, so v minulih dneh odlično trenirale in tudi že preizkusile parket dvorane Golovec. Stanje v ekipi je dobro – po bolezni se je na treninge vrnila Sanja VrčekJanja Rebolj ne čuti več posledic udarca v glavo z zadnjega klubskega treninga, v reprezentančni dres pa se prvič po skoraj letu dni vrača Tamara Mavsar.

Vstopnice za dvoboj so na voljo prek te neposredne povezave, spletne strani www.mojekarte.si ter bencinskih servisov OMV.

Uroš Bregar, selektor Slovenije: “Danska je izjemno kakovostna reprezentanca, ki je že dve koli pred koncem kvalifikacij uvrščena na evropsko prvenstvo, zaradi česar nas čaka težko delo. V primerjavi s prvo medsebojno tekmo bomo morali dvigniti raven obrambe, zaustaviti visoke danske igralke in odlične strelke z zunanje linije ter biti natančni v napadu. Ne smemo delati velikih napak, po katerih bi gostje dosegale lahke zadetke iz protinapada.”

 

Tjaša Stanko: “Pred prvo tekmo z Dansko s soigralkami nismo bile veliko časa skupaj, zdaj pa je za nami tudi svetovno prvenstvo in daljši čas priprav, zaradi česar menim, da smo bolj uigrane. Upam, da bomo odigrale boljšo obrambo in izvedle več protinapadov, prav tako pa, da si bomo med seboj pomagale. Želim si, da bo v dvorano Golovec prišlo čim večje število gledalcev in, da bomo na splošno prikazale čim boljšo igro.”

KVALIFIKACIJE ZA EP 2018:

Celje, 5. kolo, 30. maj 2018, ob 18.00:
SLOVENIJA : DANSKA – prenos na TV Slovenija 2
NEPOSREDNA POVEZAVA ZA NAKUP VSTOPNIC

30. maj, ob 19.30 (21.30 SLO)
ISLANDIJA : ČEŠKA

Most, 6. kolo, 3. junij 2018, ob 19.00:
ČEŠKA : SLOVENIJA – prenos na Sportklub 2

2. junij, ob 16.10:
DANSKA : ISLANDIJA

 

LESTVICA
1 Danska 4 4 0 0 27 8
2 SLOVENIJA 4 1 2 1 4 4
3 Češka 4 1 1 2 1 3
4 Islandija 4 0 1 3 -32 1

 

Vir: RZS
FOTO: RZS

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja