Parrondo se predstavi: “Imam svojo vizijo in zahteve”

Po slabšem začetku v 1. nemški Bundesligi se je nemški klub MT Melsungen, ki ima visoke ambicije, hitro odzval. Pri bundesligašu so nemudoma odpustili zdaj že bivšega trenerja ekipe Gudmundurja Gudmundssona, ki ga je nasledil španski strateg in eden najboljših trenerjev na svetu, Roberto Parrondo. Novi trener MT Melsungen se je včeraj predstavil na novinarski konferenci.


Že en teden po prekinitvi sodelovanja z islandskim trenerjem Gudmundssonom so Nemci našli novega trenerja. Pri Melsungnu so razmišljali že en korak naprej in v mislih imeli Španca Roberta Parronda.

CV še vedno sorazmerno mladega španskega stratega (41 let) je impresiven. Parrondo je leta 2019 z Vardarjem osvojil Ligo prvakov zadnji dve leti pa uspešno vodi reprezentanco Egipta.

Kljub uspehom v preteklosti pa športni direkotr MT Melsungen Axel Geerken od Španca ne pričakuje čudežov: “Roberto je ekipo spoznal le dan pred njegovo prvo tekmo. Četudi je v svoji  trenerski karieri že naredil velko, ostajamo na realnih tleh,” je pred današnjo tekmo Melsungna v Bundesligi proti Magdeburgu dejal Geerken.

Svoje prve občutke ob prevzemu ekipe nemške Bundeslige je delil tudi glavni akter Roberto Parrondo: “Melsungen ima odlične igralce, ki potrebujejo ekipni duh. Naš cilj bo osredotočiti se na ekipo, ne na posameznike. Imam jasno vizijo, kako želim igrati in zahteve, ki jih bomo z igralci skupaj izpopolnjevali,” so bile prve besede Španca.

 

 

FOTO: MT Melsungen

Komentarji