Patrik Leban: “Mislim, da ne potrebujem izgubljati besed proti kakšni ekipi bomo igrali”

Pred Celjani sta še zadnji dve tekmi rednega dela Lige Prvakov. Nocoj ob 20:45 jih čaka zaostala tekma 12. kroga z aktualnimi evropskimi prvaki, rokometaši Kiela, v četrtek jih čaka še tekma zadnjega kroga z Danskim Aalborgom. Tekma s Kielom bi morala biti po prvotnem sporedu odigrana sredi februarja, a je bila nemška ekipa takrat v karanteni. Celjane tako v prvem tednu meseca marca čaka izjemni naporen urnik tekem.


Tomaž Ocvirk, trener RK Celje Pivovarna Laško:
Kar malce nam je žal, da za vikend nismo odigrali tekme s Trebanjci, saj bi z njo ostajali v ritmu tekem. A spoštovali smo željo nasprotnika in pristali na prestavitev tekme v korist slovenskega rokometa. Premor smo znova zapolnjevali z višjo intenzivnostjo treningov, plus bi morala biti daljša priprava na tekmo s Kielom, a je bila ta nekoliko otežena, saj ni povsem jasno v kakšni postavi in kako bodo Nemci igrali. Proti Nantesu in Aalborgu so igrali v drugačni postavi, šele na tekmi z Berlinom sta se jim pridružila Sagosen in Zarabec, ki bosta gotovo igrala tudi jutri. Mi bomo poskušali nadaljevati z dobrimi predstavami, ki jih kažemo v letu 2021 v ligi prvakov. Naredili bomo vse, da bomo odigrali novo dobro tekmo proti aktualnemu evropskemu prvaku, kot športniki pa si seveda želimo to tekmo zmagati in naredili bomo vse, da bi nam to uspelo. Znova bomo priložnost ponudili nekaterim mladim igralcem, ki že vse od januarskih priprav kažejo, da se jim lahko zaupa in da napredujejo. Izkoriščajo priložnosti, dobivajo več minutaže in takšen je cilj tudi tokrat, saj gre za neprecenljive izkušnje, ki bodo še kako potrebne na naslednjih, odločilnih tekmah.”

Arsenije Dragašević, igralec RK Celje Pivovarna Laško:
Mlad sem še in nerad nastopam pred mikrofoni, saj moram še veliko postoriti na igrišču ter se učiti od svojih soigralcev in trenerjev. Lahko rečem le to, da gremo v Nemčijo z enakim ciljem, kot smo ga imeli pred Barcelono, odigrati čim bolje, dobra igra pa lahko prinese rezultat. Kiel je evropski prvak in še eden izmed tekmecev proti kateremu bomo dali vse od sebe, da prikažemo dobro igro in poizkušamo presenetiti.”

Patrik Leban, igralec RK Celje Pivovarna Laško:
Mislim, da ne potrebujem izgubljati besed proti kakšni ekipi bomo igrali. Aktualni evropski prvaki bodo gotovo igrali na polno, saj jim le zmagi prinašata tretje mesto in boljše izhodišče pred osmino finala. To pomeni, da bomo verjetno morali pokazati še nekaj več, kot proti Barceloni, da se bomo lahko kosali z njimi. So ekipa, ki ima izjemne strelce od daleč, odličnega vratarja, agresivno obrambo, ampak tudi naša igra je trenutno na zelo visokem nivoju. Naša prednost je morda v hitrosti, saj so višja in težja ekipa, bomo pa seveda še danes in jutri pripravili zadnje načrte kako se lotiti tekme, da bi jim lahko parirali.”

Vir izjav in foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji