Celjani začenjajo severno turnejo Lige prvakov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v tem tednu igrali zadnji dve tekmi v skupinskem delu evropske lige prvakov. V torek jih v Kielu ob 20.45 čaka zaostala tekma 12. kroga, dva dni kasneje pa bodo ob 18.45 gostovali še pri Aalborgu na Danskem.


Celjani so se z zadnjimi zmagovalci evropske lige prvakov iz Kiela pomerili že enajstkrat. Na njih so dosegli tri zmage in enkrat igrali neodločeno ter doživeli sedem porazov. Nazadnje so se pomerili lani jeseni, Kiel pa je v Zlatorogu visoko zmagal s 35:24.

Izbranci Tomaža Ocvirka se bodo v Nemčijo odpravili na dan tekme s čarterskim poletom z ljubljanskega letališča. Celjanom je jasno, da so rokometaši iz Kiela, kjer že vrsto let igra slovenski reprezentant Miha Zarabec, papirnati favoriti, na bližnjem dvoboju pa bodo vendarle skušali pripraviti presenečenje. Na zadnjem dvoboju proti rokometnim velikanom iz Barcelone so bili blizu temu, a nato popustili v prelomnih trenutkih dvoboja.

Ob tem Celjani, ki so že pred zadnjima dvema tekmama osvojili sedmo mesto v svoji skupini, vse bolj pogosto pogledujejo na lestvico v skupini A. V osmini finala jih namreč čaka drugouvrščena ekipa iz te skupine, njihovi možni tekmeci pa so Flensburg-Handewitt, Kielce ali PSG.

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji