Pet Slovencev v Szegedu ujetih med štirimi stenami

Virus Covid-19 je udaril tudi v madžarskem rokometu, natančneje v Szegedu. V tamkajšnjem rokometnem klubu si kruh služi kar peterica slovenskih reprezentantov, ki pa je morala zaradi okužbe v klubu v karanteno. Dogodek je za madžarske prvoligaše še posebej neprijeten, saj bo tako odpovedana četrtkova tekme Lige prvakov, ko bi moral pri Pick Szegedu gostovati sloviti PSG.


Koronavirus je dodobra spremenil običajen potek rokometne Lige prvakov že lansko leto, ko je bilo tekmovanje prekinjeno, sedaj pa so na vidiku nove težave. Ker so v vrstah Szegeda naleteli na okužbo je sedaj madžarska NIJZ odredila karanteno. EHF je bila o situaciji obveščena in bo glede na uradno izjavo odredila nov datum za srečanje. Kratka je bila tudi izjava s strani kluba: “O naslednjih korakih bomo naše navijače in javnost seznanili takoj, ko bomo imeli jasnejše odgovore.”

PSG, ki bi se moral danes podati na pot na Madžarsko tako ostaja doma, podobna pa je tudi usoda Deana Bombača, Boruta Mačkovška, Mateja Gabra, Maria Šoštaršiča in Nika Henigmana.

Foto: MOL Pick Szeged

Komentarji