Celjani pred praznim Zlatorogom začenjajo Ligo prvakov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško začenjajo nastope v tej sezoni prenovljeni evropski ligi prvakov. Za uvod jih v domačem, a praznem Zlatorogu, čaka zahteven obračun z Aalborgom, tekma med 24-kratnimi slovenskimi in 5-kratnimi danskimi prvaki se bo v sredo, 16. septembra, pričela ob 18.45.


Celjanom je marčevski izbruh pandemije novega koronavirusa v minuli sezoni preprečil, da se uvrstijo v izločilne boje, v novi pa so pred njimi še zahtevnejši rokometni boji. Nova sezona bo drugačna od minulih, iz varnostno-zdravstvenih razlogov bo na začetku minila brez gledalcev, ki so bili vselej močan adut celjskega kluba na mednarodnih tekmah.

Zasedbo iz mesta ob Savinji v prvem delu tekmovanja čaka izjemno zahtevna naloga, ob Aalborgu se bo namreč pomerila z nekaterimi imenitnimi ekipami, kot so Barcelona, Veszprem, Kiel in Nantes, bolj enakovreden boj je pričakovati na obračunih proti Motorju iz Zaporožja in Zagrebu.

Izbranci Tomaža Ocvirka nabrušeni čakajo začetek lige prvakov in dvoboj z Aalborgom, ki je v minuli sezoni – prav tako na uvodnem dvoboju sezone – slavil v mestu grofov. Danes so opravili tudi obvezno testiranje na novi koronavirus, izvide pa bodo dobili v 24 urah. Ker je počutje vseh igralcev dobro, v celjskem taboru pričakujejo, da bodo vsi igralci dobili dovoljenje za nastop.

Igra slovenskih prvakov bo odvisna tudi od Patrika Lebana, ki je v minuli sezoni na obeh tekmah proti Aalborgu dosegel devet golov. “Vse moje zadetke iz minule sezone bi nemudoma zamenjal za zmago. Na uvodni tekmi moramo igrati podobno kot lani v tej dvorani, torej borbeno, zavzeto in osredotočeno, hkrati pa si ne smemo privoščiti velikih padcev v naši igri,” je dejal srednji zunanji igralec v celjski ekipi.

V celjski ekipi pričakujejo, da se bodo gledalci na tribune vrnili v začetku prihodnjega meseca, ko se bo v dvorani Zlatorog lahko zbralo največ 500 gledalcev.

Komentarji