Peti dan EP: Novo razočaranje Dancev, porazna predstava Nemcev

Na letošnjem evropskem prvenstvu kar ne zmanjka novih presenečenj. Tokrat so s svojo predstavo navdušili Madžari, ki so na včerajšnji tekmi z veliko Dansko osvojili pomembno točko. Zelo slabo predstavo je znova prikazala Nemčija, ki je za las premagala Latvijce.


Skupina A

Tretji krog v skupini se je končal po pričakovanjih, brez večjih presenečenj. Belorusi so si z zmago nad Črnogorci zagotovili mesto v drugem delu tekmovanja (36:27), Hrvati pa so s tretjo zmago proti Srbi (24:21) osvojili končno prvo mesto prez oddane točke.


 

Skupina C

Tudi v skupini C smo dobili dva potnika v drugi del tekmovanja. To sta pričakovano Španija in Nemčija. Prva je redni del tekmovanja končala z odliko z zmago proti Nizozemci (36:25), Nemci pa so z zelo slabo igro skozi tri tekme le osvojili drugo mesto v skupini, ki jih pelje v nadaljevanje tekmovanja. Na zadnji tekmi prvega dela prvenstva so z 28:27 premagali Latvijce.


 

Skupina E

Dogajanje v skupini E se odvija povsem proti pričakovanjim. Izredni favoriti v skupini Danci po dveh tekmah še niso zmagali, včeraj so proti razpoloženim Madžarom osvojili le točko (24:24). Izjemno razpoloženi Islandci pa so si z včerajšnjo zmago proti Rusiji (34:23) priigrali mesto v drugem delu tekmovanja.


 

FOTO: Anze Malovrh / kolektiff

Komentarji