Andy Schmid: “Velikokrat sem igral proti Sloveniji in vsakič so nas sesuli”

Danes je pred slovensko reprezentanco še zadnja tekma skupinskega dela. Prvo mesto jim prinaša zmaga, v drugi del tekmovanja pa jih vodi tudi morebiten poraz, a mora biti le ta manjši od sedmih zadetkov.


“Nerad govorim o sebi. Tekma je bila pomembna za švicarski rokomet, saj so nas po petkovem porazu švicarski mediji kritizirali. Zato je bilo tako pomembno, da zmagamo,” je po tekmi proti Poljski povedal prvi zvezdnik švicarske reprezentance Andy Schmid.

Kako je igrati z Schmidom in kako bo igrati proti Sloveniji pa je povedal Nik Tominec, sin nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Tominca, ki brani barve Švice.”Užitek ga je gledati, užitek je biti soigralec, dober človek ne vem kaj bi vse lepega lahko povedal o njemu. Moram Andya vprašat spet je na njemu (smeh).”

Kako pa veliki zvezdnik Švice glede na Slovence? “Velikokrat sem igral proti Sloveniji in vsakič so nas sesuli. O Sloveniji vem to, da ima fantastične rokometaše.”

Jaz mislim, da ko igraš proti taki reprezentanci kjer en igralec res močno odstopa se pripraviš na njega in pustiš ostale, da igrajo. Oni so naredili obratno. Verjetno so vse ostale ustavili in njemu dali proste roke do gola, je o napaki Poljske izbrane vrste proti Švice svoje mnenje izrazil Borut Mačkovšek.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO: Nebojša Tejić/kolektiff

Komentarji