Petkovi spektakli v Ligi NLB

Rokometaši Lige NLB so že vstopili v zadnje poglavje letošnje sezone. Pred igralci so le še štirje oz. pet krogov, v tem času pa bo znano kdo bo zastopal slovenski rokomet na evropskih tekmovanjih in v katerem tekmovanju jih bomo spremljali. V Evropo vodi prvih pet mest, moštvo Ivana Vajdla, ki je letos igralo EHF Pokal, pa se le za dve točki nahaja za Riko Ribnico. Prostora za spodrsljaje ni več!


Rokomet se je v Štore vrnil po več kot 40 letih! Novo Športno dvorano Štore sta pred odlično navijaško kuliso krstila RK Celje Pivovarna Laško in RK Sviš Ivančna Gorica. Na dolenjskem derbiju, ki je bil označen za derbi kroga, sta se pomerili ekipi Mirka Skoka in Uroša Zormana. V napetem obračunu je Trebanjcem uspel pobeg, ki se je začel 15 minut pred samim koncem. Najbolj izenačen petkov obračun se je gotovo odvil v dvorani Tabor, kjer so si domači razdelili točke s suhorobarji.

 

RK KRKA NOVO MESTO – RK TRIMO TREBNJE 28:32 (15:17)
Knavs 10 (2), Avsec 5; Slatinek Jovičić 7, Horvat 5.

Osrednja tekma 22. kroga med drugouvrščenimi Trebanjci in četrtouvrščenimi Novomeščani se je v dolenjski prestolnici končala z zmago izbrancev gostujočega trenerja Uroša Zormana. Lokalni obračun so bolje pričeli Novomeščani in po golu Uroša Knavsa v 13. minuti povedli z 10:6. Favorizirani gosti so po uvodni zadregi v nadaljevanju prevzeli vajeti igre v svoje roke. V 21. minuti so izenačili na 12:12, dve minuti kasneje pa sta Staš Slatinek Jovičić in David Didovič goste popeljala v vodstvo s 14:12. Trebanjci so tudi v zadnjem delu prvega polčasa igrali zbrano in učinkovito, po golu Krešimirja Krešića pa je njihova prednost v 28. minuti narasla na +3 (17:14). V prvi polovici drugega polčasa se je v Marofu prašilo na vse strani. Novomeščani so po golu Vojislava Vukića v 38. minuti ujeli Trebanjce in izenačili na 19:19. Do 46. minute je bila tekma povsem odprta, nato pa so Zormanovi varovanci pri vodstvu 23:22 naredili delni izid 3:0 in tri minute kasneje povedli za štiri gole (26:22). V prelomnih trenutkih dvoboja so zadržali visoko raven igre v obrambi in napadu ter bojevite gostitelje imeli pod nadzorom. V trebanjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Slatinek Jovičić s sedmimi in Gašper Horvat s petimi goli, v novomeški pa Uroš Knavs z enajstimi in Jernej Avsec s petimi zadetki. Trebanjska zasedba bo v prihodnjem krogu gostila ormoški Jeruzalem, novomeška pa bo gostovala v Škofji Loki.

 

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RK SVIŠ IVANČNA GORICA
Vlah 7, Marguč 6 (3); Abramović 7 (3), Justin in Tekavčič po 4.

Celjski rokometaši strumno korakajo proti 26. naslovu državnih prvakov. Po zanesljivi zmagi nad tekmeci iz Ivančne Gorice imajo pred zadnjimi štirimi krogi še naprej štiri točke prednosti pred najbližjimi zasledovalci iz Trebnjega, ki so bili v današnjem lokalnem dvoboju boljši od Novomeščanov. Izbranci celjskega stratega Alema Toskića so imeli le v uvodnih minutah nekaj težav z Dolenjci. Po zaostanku 2:4 so hitro dosegli pravo delovno temperaturo in v nadaljevanju povsem zagospodarili v dvorani v Štorah ter po golu Aleksa Vlaha v 26. minuti povedli z 19:8. V začetku drugega polčasa so si priigrali najvišje vodstvo na tekmi (26:13), nato pa tekmo mirno pripeljali do končne zmage. V štajerski ekipi sta bila najbolj učinkovita Aleks Vlah s sedmimi in Gal Marguč s šestimi goli, v dolenjski pa Marko Abramović s sedmimi in Matevž Tekavčič s štirimi zadetki. Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Ribnici, ekipa iz Ivančne Gorice pa bo gostila Slovenj Gradec.

 

RK MARIBOR BRANIK – RD RIKO RIBNICA 33:33 (15:18)
Budja 7, Kačičnik 6; Hrastnik 9 (2), Bogdanović 6.

Mariborske rokometaše so malenkosti ločile do tretje zmage v sezoni 2022/23. V razburljivem dvoboju so po golu Izidorja Budje v zadnji minuti povedli s 33:32, njihove upe na tretji par točk pa je pokopal Gašper Hrastnik po uspešno izvedeni sedemmetrovki. Mariborčani so po današnjem remiju še naprej na 13. mestu v 14-članski elitni ligi, Krčanom, ki so ob tekmi manj trenutno na 12. mestu, pa so se približali na točko zaostanka. Ribničani so po številu točk ujeli četrtouvrščene Novomeščane. V dvorani Tabor se je od prve do zadnje minute odvijal izenačen in enakovreden boj. Igralci iz suhe robe so si v začetku drugega polčasa priigrali najvišjo prednost na dvoboju (19:15), a so varovanci domačega trenerja Luke Žvižeja nato naredili delni izid 4:0 in tekmo postavili v začetno izhodišče. Do konca tekme se je tehtnica nagibala na eno in drugo stran, po pravi drami pa sta se tekmeca razšla z nedoločenim izidom. V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Budja s sedmimi goli. Enega manj je dosegel Vid Kačičnik, izkazal pa se je tudi vratar Denis Strašek, ki je zbral kar 17 obramb. V gostujoči zasedbi je Hrastnik dosegel devet, Ilija Bogdanović pa šest zadetkov. Ribniška zasedba bo v prihodnjem krogu gostila Celje Pivovarno Laško, mariborska pa Krško.

Zadnja minuta tekme:

 

FOTO: Slavko Kolar
Komentarji