Petra Tomić: “V drugem delu je popustila zbranost in moč”

Zasedba Mlinotesta Ajdovščine nadaljuje z dobrimi nastopi v tej sezoni. Proti Velenjčankam so na deseti tekmi dosegle deveto zmago in zanesljivo ostajajo na drugem mestu Modre skupine državnega prvenstva. Velenjčanke ostajajo četrte, a imajo Litijanke ob tekmi manj za njimi le točko zaostanka. Poročilo tekme si lahko preberete tukaj.


Jan Žbogar, ŽRK Mlinotest Ajdovščina: “Sicer pričakovana zmaga, vendar smo se morali za njo kar potruditi. V prvem polčasu je bilo premalo agresivnosti v obrambi, v napadu pa osredotočenost ni bilo na pravi ravni. To smo drugi polčas popravili in tako je nastala razlika, katero smo potem ohranili do konca.”

Petra Tomić, rokometašica ŽRK Velenje: “Zavedale smo se, kam prihajamo. Mlinotest Ajdovščina je evropski klub, ki lahko na neki stopnji parira tudi ekipam v evropskih tekmovanjih. V tekmo smo vstopile zelo borbeno, prvih 25 minut je bilo zares vrhunskih, to je bila posledica čvrste obrambe in zbranosti v napadu. V drugem delu je popustila zbranost in moč, kar so Ajdovke izkoristile in zasluženo slavile.”

 

FOTO: Robert Ferjančič

Komentarji