Pick Szeged po 11 letih zopet državni prvak na Madžarskem!

V nedeljo, 20. maja, je bila odigrana zadnja tekma v Madžarskem državnem prvenstvu med domačim Veszprémom in Pick Szegedom. Prvi dvoboj številnih Slovencev v obeh ekipah so na domačem terenu dobili rokometaši Szegeda (32 : 28) in se z zelo dobro popotnico, samozavestno lotili povratnega obračuna v Veszprému. Povratno tekmo, ki je bila polna emocij, so sicer dobili varovanci Ljubomirja Vranješa z rezultatom 29 : 26, a to ni bilo dovolj za osvojitev državnega prvenstva. Rokometaši Szegeda so se tako lahko veselili tretjega naslova državnih prvakov.


Po letih 1996 in 2007 se je Szeged lahko veselil tretjega naslova državnih prvakov v zgodovini kluba. Rokometaši Szegeda so tako vsako enajsto leto osvojili naslov državnega prvaka in dokazali, da lahko konkurirajo tudi favoriziranim tekmecem.

“Čestitam ekipi Veszpréma za izjemni dve tekmi. Bili smo boljši na obeh tekmah in zasluženo smo postali državni prvaki. Dobro smo igrali v prvem polčasu, a smo imeli nekaj težav v drugem delu tekme predvsem v obrambi. Skozi celotno tekmo smo verjeli, da nam lahko uspe velik podvig. Čestital bi rad svojim igralcem in se zahvalil vodstvu kluba, da so me vzpodbujali tudi ko je bilo težko”, je po tekmi polni emocij dejal trener Szegeda Carlos Pastor.

Medtem ko se igralci Pick Szegeda veselijo naslova državnih prvakov, so na drugi strani precej razočarani rokometaši Veszpréma. Poraz je dvignil veliko prahu med navijači in po koncu tekme ni manjkalo neprimernih izjav in žalitev na račun trenerja Veszpréma Ljubomirja Vranješa.

”Ni pošteno. Imeli smo šest poškodovanih igralcev. Ali želijo, da naj igram jaz ali kdo drug”, se je po tekmi spraševal Ljubomir Vranješ, ki ni skrival razočaranja.

Vranješa čaka še ena velika preizkušnja, saj se bo že čez 20 dni v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu 2019 pomeril proti Sloveniji.

Kako so se izkazali Slovenci?
Gajić
je zadel 4 gole, od tega 2 iz 7-metrovke, Blagotinšek je bil uspešen trikrat, pri novih državnih prvakih pa je Skube zadel 4 gole, prav tako Šoštarič, Gaber pa je ostal brez zadetka, a vseeno dobro odigral predvsem v obrambi. 

 

Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 29:26 (14:17)

Telekom Veszprém: Mikler, Alilovic – Manaskov 4, Schuch, Ilić 3, Tonnesen 5, Gajić 4 (2), Nagy 2, Terzić, Blagotinsek 3, Sulič 1, Nenadić 4, Jamali 3

MOL-Pick Szeged: Sego, Sierra – Srsen 1, Kallman 3, Bodó 7, Sigurmannsson 2 (2), Gorbok, Goncalves 2, Balogh, Skube 4, Blazevic 1, Gaber, Šoštarič 4, Zhitnikov 1, Fekete, Bánhidi 1

Pripravil: Žiga Rebevšek
FOTO: Pick Szeged FB

 

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja