Varovanke Uroša Bregarja začenjajo zadnji ciklus kvalifikacij za EP 2018

Ženske rokometašice članske izbrane vrste začenjajo priprave na zadnji ciklus kvalifikacij za EP 2018 v Franciji, v katerem se bodo pomerile z Dansko in Češko. Rokometašice so s pripravami pričele danes v Laškem.


Za Slovenke sta tekmi proti Češki in Danski ključni za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Slovenke v  skupini 5 na lestvici zasedajo drugo mesto pred Češko in Islandijo. Za neposredno uvrstitev na že drugo zaporedno evropsko prvenstvo bi potrebovale najmanj zmago proti Češki. Še pred tem pa jih na domačih tleh v Celju čaka tekma proti Danski, ki zaseda prvo mesto v skupini.

Selektor Uroš Bregar je na priprave tokrat vpoklical 21 rokometašic, med katerimi je prvič po strgani kolenski križni vezi tudi Tamara Mavsar ter novinki Jasmina Pišek in Sanja Vrček. Reprezentanca se bo zbrala danes v Laškem, kjer bo takoj začela s treningi. Nekoliko kasneje se bodo zaradi klubskih obveznosti pridružile Ana Gros, Branka Zec, Lina Krhlikar in Teja Ferfolja. Zaradi operacije mandljev bo na zbor zamudila tudi Lara Hrnčič, medtem ko je prisotnost Janje Rebolj vprašljiva , saj še vedno čuti posledice udarca v glavo z zadnjega klubskega treninga.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2018:

Celje, sreda, 30. maj, ob 18.00
SLOVENIJA : DANSKA – prenos na TV Slovenija 2

Most, nedelja, 3. junija, ob 19.00:
ČEŠKA : SLOVENIJA

LESTVICA

1 Danska 4 4 0 0 27 8
2 SLOVENIJA 4 1 2 1 4 4
3 Češka 4 1 1 2 1 3
4 Islandija 4 0 1 3 -32 1

 

REPREZENTANCA SLOVENIJE:
Ana Albina (Krim Mercator), Ines Amon (Krim Mercator), Aneja Beganovič (Krim Mercator), Teja Ferfolja (Roman), Ana Gros (Metz Handball), Lara Hrnčič (Z’Dežele), Alja Koren (Krim Mercator), Karmen Korenič (Rotweiss Thun), Lea Krajnc (brez kluba), Lina Krhlikar (Frisch auf Göpppingen), Nataša Ljepoja (Zagorje), Tamara Mavsar (Krim Mercator), Jasmina Pišek (Z’Dežele), Janja Rebolj (Zagorje), Tjaša Stanko (Krim Mercator), Maja Vojnović (Krka), Alja Vrček (Krka), Sanja Vrček (Z’Dežele), Hana Vučko (Krim Mercator), Branka Zec (Bayer 04 Leverkusen – Werkselfen), Nina Zulič (Krim Mercator)

Vodstvo reprezentance:
Uroš Bregar – selektor
Salvador Kranjčič – pomočnik selektorja
Branka  Jovanović – trenerka vratark
Gregor  Sobočan – kondicijski trener
Andraž Smolej – maser
Matej Ličen – maser
Goran Cvijić – generalni sekretar
Anja Frešer – vodja reprezentance
Anže Blažič – predstavnik za odnose z javnostmi

 

Pripravil: Žiga Rebevšek

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja