Pick Szeged z novo okrepitvijo

Pri Madžarskem prvoligašu Pick Szegedu so objavili novo okrepitev. To je postal Španec Imanol Garciandia. Garciandia je tako že osmi Španec v ekipi madžarskih prvakov. Levo roki Garciandia se najbolje znajde na položaju desnega zunanjega. V Szeged pa je prišel iz francoske ekipe Aix en Provence.


Rokometaši Szegeda so pred kratkim končali s trening kampom, kjer se je lahko novinec Imanol Garciandia priložnost, da je spoznal nove soigralce in se vključi v ekipo. “Na srečo smo imeli veliko časa. Ne bom imel težav z vključitvijo, saj sem v odlični ekipi” je dejal Garciandia.

Šestindvajset letni desni zunanji meni ta je bil trening kamp koristen. “Na odličnem mestu smo se lahko dobro pripravili, naklonjene pa so nam bile tudi razmere kar je bilo ravno prav za delo v fitnesu.”

Garciandii so pri odločitvi pri prestopu v Szegedu pomagali trije rojaki, prav tako bivši igralci Pick Szegeda. ” V Logronu sta bila moja soigralca Thiagus Petrus in Pedro Rodriguez, ki sta mi povedala veliko dobrih stvari o mestu, ekipi in navijačih. V dobrih odnosih pa sem tudi z Joséjem Manuelom Sierro s katerim sem bil prav tako v kontaktu.”

Imanol Garciandia v prihajajoči sezoni upa predvsem na dobro uvrstitev v ligi prvakov. “Super bi bilo, če bi se v ligi prvakov vrnili med najboljših 10. To je bil zame dodaten motiv, da sem se odločil, da kariero nadaljujem v tako prestižnem klubu kot je Pick Szeged. Mislim, da imamo odlično ekipo s katero lahko dosežemo tak rezultat.”

S tem namenom Garciandia, ki je 15-krat oblekel tudi španski reprezentančni dres upa na bučno podporo s tribun. “Vem kakšno izjemno bazo navijačev ima ta ekipa. Ustvarijo lahko izjemno vzdušje, ki da igralcem dodatnih moči. Obljubim, da bom na vsaki tekmi naredil vse za zmago Szegeda,” je zaključil Imanol Garciandia.

Ime: Imanol Garciandía Alustiza
Rojstni dan: 30.04.1995
Kraj rojstva: Villeret de Urrechua
Državljanstvo: Španec
Višina: 2,04 metra
Položaj: desni zadnji igralci
Ekipe: SD Urol, Sanio ERA, Club Balonmano Ciudad de Logrono, Pays d’Aix UCH, PICK Szeged
Državna reprezentanca: 15 tekem / 25 golov

FOTO: Pick Szeged

Komentarji