PIŠE SE ZGODOVINA: Šoštarič zagotovil prvo točko Szegeda na severu Nemčije!

Včeraj je bil na sporedu zanimiv dvoboj na severu Nemčije. V elitni Ligi prvakov sta se na severu Nemčije pomerila THW Kiel in Pick Szeged. Miha Zarabec je gostil slovensko falango iz Szegeda. Po petih gostujočih porazih je Pick Szeged prišel do svoje prve in zgodovinske točke v Kielu!


Po izenačenem začetku, ko sta se ekipi do rezultata 4:4 izmenjevali v vodstvu, je Szeged pritisnil na plin in se odlepil na 5:10. Nemci niso popustili, topili so prednost Picka in prišli do vodstva s 14:13, prednost ob polčasu pa je narasla na 3 gole (17:14).

Po odličnem začetku drugega polčasa, je Kiel samo še večal prednost, v 41. minuti je bila prednost že 25:18. Po kar nekaj zgrešenih priložnostih Kiela in izjemno disciplinirani igri Szegeda so se madžarski prvaki vrnili v igro. Svoj zadnji gol je Kiel zadel v 56. minuti za 32:29. Bence Banhidi je zadel za 32:30, nato pa je na sceno stopil Mario Šoštarič in z dvema izjemnima zaporednima goloma svoji ekipi zagotovil remi in točko v Kielu!

Do 50. minute je Mario zadel le enkrat, zadel je za 19:17, nato dodal še dva, na koncu pa je bil heroj svoje ekipe z zadnjima dvema goloma na tekmi.

Za Szeged je Borut Mačkovšek zadel 4 gole, Nik Henigman pa se ni vpisal med strelce. Dean Bombač in Matej Gaber zaradi poškodb nista nastopila. Za Kiel je 2 gola dosegel Miha Zarabec.

Foto: Fb Pick Szeged

Komentarji