Rokometno prvenstvo kot ga še nismo videli: Gostitelji obljubljajo tekmo na Wandi in Bernabeu!

Španija, Portugalska in Švica so vložile skupno kandidaturo za organizacijo Evropskega prvenstva v rokometu za moške leta 2028.


Švica je tako umaknila svojo kandidaturo za EP leta 2026, za leto 2028 pa sta se ji pridružili omenjeni državi. V interesu vseh treh držav je, da bi bilo to EP spektakularno in drugačno od ostalih. V želji po tem so kot eno od mogočih prizorišč predlagali kar nogometni stadion Real Madrida, Santiago Bernabeu. Druga možna prizorišča so še dvorana Palau St. Jordi v Barceloni, Wanda Stadium v Madridu in Palexpo v Ženevi.

Za prvenstvo leta 2028 so možna prizorišča poleg zgoraj omenjenih še WiZink Center v Madridu, Altice Arena v Lizboni, Casal Espania Arena v Valenciji, Hallenstadion in Swisslife Arena v Zürichu, Vaudoise Arena v Lozani ter St. Jakobshalle v Baselu.

Glede dodelitve EP bodo odločali na izrednem EHF kongresu na Dunaju, 20. novembra. Skupna kandidatura Špancev, Švicarjev in Portugalcev bo edina, saj so Švedi, Danci in Norvežani svojo kandidaturo umaknili. Vseeno pa ostajajo v igri za EP leta 2026.

Vir: EHF
Foto: FB Real Madrid

Komentarji