Elverum znova v polno, do zmage tudi Kielce

Včeraj smo bili v EHF Ligi Prvakov priča dvema zelo zanimivima tekmama. Elverum se je poigral z Zagrebom, Kielce pa so slavile proti Portu.


Elverum v skupini A po presenetljivi zmagi v prejšnjem krogu proti Szegedu, sedaj ni dopustil presenečenja proti ekipi HC PPD Zagreb. Zagrebška zasedba na tekmi ni nikoli vodila, a je vseeno do rezultata 10:9 držala priključek z Norvežani. Sledil je delni izid 5:1 in Elverum je na odmor odšel s prednostjo 5 golov. Ko je v 41. minuti Dominik Mathe zadel za 23:16, so bili dvomi o zmagovalcu končani. Med najbolj zaluženimi za končno zmago je bil vratar Emil Kheri Imsgard, ki je zbral 16 obramb, 11 v prvem polčasu.

Zagreb tako ostaja pri le eni točki po petih krogih, Elverum pa je na 4. mestu ujel Pick Szegen s 6 točkami.

V skupini B smo spremljali obračun med Poljskim in Portugalskim predstavnikom. Skozi celotni prvi polčas so Kielce naprotnike držale na varni razdalji, zahvaljujoč izvrstni predstavi Sigvaldija Gudjonssona, ki je v prvem polčasu dosegel 7 golov ob popolnem izkoristku. Razlika je po golu Alexa Dujshebaeva v zadnjih sekundah ob polčasu znašala 4 gole (21:17). Porto se je v drugem polčasu nekajkrat približal le na dva gola zaostanka, a jim preobrat ni uspel, na koncu pa so zgubili z razliko 6 golov (39:33).

Najboljši strelec tekme je bil Gudjonsson z 9 zadetki. Kielce tako zasedajo vrh skupine B z osmimi točkami, Porto jih ima na 5. mestu 4.

Foto: EHF

Komentarji